Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Αποσύρει τις διαφημίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Ελλάδα 21:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Αποσύρει τις διαφημίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

ΝΕΑ

Toyota: Αποσύρει τις διαφημίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

ΝΕΑ

Η αύξηση των κρουσμάτων στην Ιαπωνία οδήγησε την Toyota στην απόφαση να μην προβάλλει τηλεοπτικές διαφημίσεις που συνδέονται με την κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Advertisement
Advertisement

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, την ίδια ώρα που ιαπωνική πρωτεύουσα πλήττεται από αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού και η κυβέρνηση καταβάλλει επίμονες προσπάθειες για τη θωράκιση της χώρας.

Λίγα μόλις 24ώρα μέχρι την πρεμιέρα της Παρασκευής, έγινε γνωστό πως η Toyota, που αποτελεί τον κορυφαίο χορηγό των αγώνων, θα αποσύρει τις τηλεοπτικές διαφημίσεις που σχετίζονται με τη διοργάνωση. Τη συγκεκριμένη είδηση μετέφερε η ιαπωνική εφημερίδα “Yiomuri”, επικαλούμενη δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της μάρκας.

«Υπάρχουν πολλά θέματα με αυτούς τους αγώνες, που η κατανόησή τους αποδεικνύεται δύσκολη», ήταν η αινιγματική δήλωση του επικεφαλής επικοινωνιακής πολιτικής της εταιρείας, Jun Νagata.

Advertisement
Advertisement

Πιο κατατοπιστικά ήταν τα λόγια στελεχών από την Toyota Βόρειας Αμερικής, τα οποία απέδωσαν την απόφαση της μάρκας «στην ενσυναίσθηση της εταιρείας για την κατάσταση που επικρατεί ελέω πανδημίας στη χώρα».

Έκπληξη, παράλληλα, προκάλεσε η απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου της μάρκας, Akio Toyoda, να απέχει από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, παρά την συμμετοχή περίπου 200 αγωνιζόμενων, οι οποίοι διατηρούν χορηγικές συνεργασίες με την Toyota. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι αθλητές κολύμβησης και softball, Takeshi Kawamoto και Miu Goto, αντίστοιχα.

Advertisement

Η σύναψη χορηγικών συμφωνιών με κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις αποτελεί μια προσφιλή τακτική των παγκόσμιου βεληνεκούς εταιρειών, οι οποίες επιδιώκουν να επωφεληθούν από την τεράστια απήχηση των σπουδαίων αθλητικών γεγονότων.

Σύμφωνα, ωστόσο, με ανθρώπους της εταιρείας, η άμεση σύνδεση του ονόματος της Toyota με μια διοργάνωση που για κάποιους δεν πρέπει να διεξαχθεί, ίσως επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Advertisement

Εντούτοις, η μάρκα αποφάσισε να μην ακυρώσει την παραχώρηση ενός στόλου 3.000 αυτοκινήτων για τις ανάγκες μεταφοράς των αθλητών και των διοργανωτών.

Σημειωτέον ότι οι φωνές των ντόπιων που ζητούν την αναβολή του σπουδαιότερου αθλητικού γεγονότος παγκοσμίως συνεχώς πληθαίνουν, μιας και η χώρα εξακολουθεί να παρουσιάζει αύξηση κρουσμάτων. Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για τους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες που θα διεξαχθούν χωρίς θεατές στις εξέδρες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota Hilux: Κατακτητής (video)
Σπέσιαλ έκδοση Α91-CF για την Toyota Supra
Toyota GR Supra: Οι τιμές στην Ελλάδα