Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Αναστέλλει την πώληση diesel pickup και SUV

Ελλάδα 13:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Αναστέλλει την πώληση diesel pickup και SUV

ΝΕΑ

Toyota: Αναστέλλει την πώληση diesel pickup και SUV

ΝΕΑ

Τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας σε πετρελαιοκινητήρες της Toyota ήταν διαφορετικά σε κάποιους τομείς και επηρέασαν τις εξαγωγές και τις πωλήσεις της.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, η περίπτωση δεν αφορά σε πετρελαιοκινητήρες που τοποθετούνται στα μοντέλα της Toyota αλλά σε αυτούς που παρέχει στην Daihatsu και στην εταιρεία κατασκευής φορτηγών Hino, οι οποίες ανήκουν στον ιαπωνικό Όμιλο.

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μοντέλα των δύο τελευταίων αυτοκινητοβιομηχανιών διαπιστώθηκαν διαφορές αναφορικά με τα αρχικά στοιχεία, αλλά όχι σε ό,τι να κάνει με τις εκπομπές ρύπων. Το γεγονός αφορά στους ντίζελ 2,4 λίτρων («2GD»), 2,8 λίτρων («1GD») και 3,3 λίτρων («F33A»).

Αυτοί τοποθετούνται στα Toyota Hilux, Land Cruiser 200 και Land Cruiser 300, όπως και στο Lexus LX 500d τα οποία πωλούνται στην Ευρασία, την Τουρκία και το Ισραήλ.

Advertisement
Advertisement

Εκπρόσωπος της Toyota ανακοίνωσε ότι η εταιρεία αναστέλλει την εξαγωγή και πώληση των μοντέλων σε αυτές τις χώρες μέχρι να διευθετηθεί το θέμα. Όμως, όσα αυτοκίνητα βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν ή έχουν παραγγελθεί θα παραδοθούν κανονικά στους ιδιοκτήτες τους.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι το νέο πετρελαιοκίνητο Land Cruiser που εισάγεται στην Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα συμμόρφωσης με το πρότυπο προστασίας του περιβάλλοντος.

Advertisement

Στέλεχος της Toyota δήλωσε σχετικά: «Το θέμα προέκυψε έπειτα από τεστ πιστοποίησης. Η αξιολόγηση της απόδοσης και της ιπποδύναμης έγινε με κεντρική ηλεκτρονική μονάδα η οποία διέθετε διαφορετικό λογισμικό από αυτό χρησιμοποιείται στα οχήματα παραγωγής. Συνεπώς, τα αποτελέσματα εμφάνισαν διαφορετικές τιμές, συγκριτικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ελλάδα το νέο Toyota Yaris Cross (+ τιμές)
Toyota: Τα ηλεκτρικά δεν θα κυριαρχήσουν
Century: H Toyota θα αποκτήσει τη δική της «Rolls-Royce»;

Advertisement