Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τώρα και είσοδος στο αυτοκίνητο με αναγνώριση προσώπου

Ελλάδα 8:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τώρα και είσοδος στο αυτοκίνητο με αναγνώριση προσώπου

ΝΕΑ

Τώρα και είσοδος στο αυτοκίνητο με αναγνώριση προσώπου

ΝΕΑ

Η Genesis θέλει να ορίσει τις τεχνολογικές εξελίξεις στον αυτοκινητικό κόσμο, και κατά συνέπεια θα εφοδιάζει τα μοντέλα της με σύστημα κλειδώματος-ξεκλειδώματος με αναγνώριση προσώπου.

Advertisement
Advertisement

Δικαιωμένοι πρέπει να αισθάνονται οι θιασώτες της άποψης πως τα αυτοκίνητα μετατρέπονται σε κινητά με ρόδες. Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για το ξεκλείδωμα των smartphone, μεταφέρεται και στον κόσμο της αυτοκίνησης, με εκφραστή τον πολυτελή βραχίονα της Hyundai, Genesis.

Πρόκειται για το σύστημα “Face Connect” που μέσω της χρήσης καμερών (τύπου NIR) στις μεσαίες κολόνες, αναγνωρίζει το πρόσωπο των κατόχων ενός αυτοκίνητου, επιτρέποντάς τους να κλειδώσουν-ξεκλειδώσουν το όχημα δίχως τη μεσολάβηση κλειδιού.

Σημειώνεται πως το σύστημα μπορεί να αποθηκεύσει στη μνήμη του μέχρι δύο πρόσωπα, ενώ λειτουργεί τόσο τη νύχτα όσο και το βράδυ – ανεξαρτήτως δηλαδή φωτισμού.

Advertisement
Advertisement

Επιπροσθέτως, παράλληλα με την επιβίβαση στο όχημα, το σύστημα ρυθμίζει τη θέση οδήγησης, του τιμονιού, των πλευρικών καθρεπτών, την ίδια ώρα που εξατομικεύει τη λειτουργία του συστήματος πολυμέσων, βάσει των εκάστοτε προτιμήσεων του οδηγού.

Η τεχνολογία Face Connect συνεργάζεται με το σύστημα δαχτυλικού αποτυπώματος “Fingerprint” της μάρκας. Αυτό σημαίνει πως μόλις ξεκλειδώσουν το όχημα μέσω της αναγνώρισης προσώπου, η ενεργοποίηση του κινητήρα θα απαιτήσει την απτική διάδραση του οδηγού με μια προκαθορισμένη επιφάνεια.

Advertisement

Το πρώτο αυτοκίνητο που θα ενσωματώνει τη λειτουργία Face Connect θα είναι το αμιγώς ηλεκτρικό GV60, για να πάρουν σειρά τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας.

Υπενθυμίζεται ότι η Genesis έχει εγκαινιάσει εκστρατεία επέκτασης και στην ευρωπαϊκή αγορά, αρχής γενομένης από το G70 Shooting Brake.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πλησιάζει στην παραγωγή το Genesis Essentia
Genesis GV70: Ο εξ ανατολών αντίπαλος των Γερμανών (+video)
Οι Κορεάτες επιτίθενται: Ηλεκτρικό και από τη Genesis