Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Κορεάτες επιτίθενται: Ηλεκτρικό και από τη Genesis

Ελλάδα 18:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Κορεάτες επιτίθενται: Ηλεκτρικό και από τη Genesis

ΝΕΑ

Οι Κορεάτες επιτίθενται: Ηλεκτρικό και από τη Genesis

ΝΕΑ

Η μάρκα πολυτελείας του ομίλου Hyundai παρουσίασε το δικό της ηλεκτρικό μοντέλο, το GV60.

Advertisement
Advertisement

Οι Κορεάτες δείχνουν να έχουν πάρει πολύ σοβαρά την ηλεκτροκίνηση και έτσι μετά τα Hyundai Ioniq 5 και Kia EV6 παρουσίασαν και ένα πιο πολυτελές ηλεκτρικό μοντέλο. To GV60 με τα σήματα της Genesis, το οποίο βασίζεται φυσικά στην ειδική για την ηλεκτροκίνηση πλατφόρμα E-GMP του ομίλου.

Πρόκειται στην ουσία για ένα SUV με πολύ ενδιαφέρουσα εμφάνιση που ακολουθεί τη σχεδιαστική γλώσσα Athletic Elegance της μάρκας και έχει σχετικά μικρή απόσταση από το έδαφος. Που το κάνει να δείχνει πιο σπορτίφ και δυναμικό. Σε αυτό συμβάλλει φυσικά και η διαμόρφωση του πίσω μέρους του με την έντονη κλίση της οροφής αλλά και τη σταθερή αεροτομή στο χείλος της πέμπτης πόρτας.

Advertisement
Advertisement

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια το καπό που επεκτείνεται μέχρι τα φτερά, αλλά και οι διπλοί προβολείς, ενώ οι διαστάσεις του είναι ανάλογες με αυτές των Ioniq 5 και EV6.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη του συστήματος infotainment αποτελούν ενιαίο οπτικά σύνολο, ενώ όπως βλέπουμε και από τις φωτογραφίες οι συμβατικοί εξωτερικοί καθρέφτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες. Οι οθόνες των τελευταίων είναι εκεί που αναλογικά θα ήταν και οι συμβατικοί καθρέφτες, επιλογή που μένει να αποδειχθεί στην πράξη αν θα είναι και βολική.

Advertisement

Η Genesis μπορεί να μην έχει ακόμα αποκαλύψει δεδομένα για το σύστημα πρόωσης του GV60 αλλά θεωρούμε πως δεν θα διαφοροποιείται από αυτό των αντίστοιχων Hyundai και Kia. Έτσι θα έχει μπαταρίες με ενεργειακή χωρητικότητα από 58 έως και 77,4 kWh, δυνατότητα φόρτισης 400 και 800V αλλά και παροχή ενέργειας σε ηλεκτρικούς καταναλωτές, αυτονομία που θα προσεγγίζει τα 500 χιλιόμετρα και διαμορφώσεις με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες.

Advertisement

Στην τελευταία περίπτωση θα είναι τετρακίνητο με απόδοση, κρίνοντας από το Kia EV6, 585 ίππων. Που φυσικά θα εξασφαλίζουν και εντυπωσιακές τιμές επιδόσεων (0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα).

Φυσικά περισσότερα στοιχεία για το ηλεκτρικό Genesis GV60 θα ανακοινωθούν στην πορεία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με το Hyundai Ioniq 5 στη Βαλένθια (+video)
Νέο Kia EV6: Εντυπωσιακή επιτάχυνση, αστραπιαία φόρτιση (video)
Το Kia EV6 GT «πετάει το γάντι» στην Porsche Taycan