Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τώρα και οι φορτωτές γίνονται ηλεκτρικοί

Ελλάδα 23:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τώρα και οι φορτωτές γίνονται ηλεκτρικοί

ΝΕΑ

Τώρα και οι φορτωτές γίνονται ηλεκτρικοί

ΝΕΑ

Η ηλεκτρική ενέργεια επιτρέπει στο βιομηχανικό όχημα να τελεί ακαριαίους επιτόπιους ελιγμούς, και η αθόρυβη λειτουργία αποτελεί το εισιτήριο για την πρόσβασή του σε τοποθεσίες με αυστηρά όρια θορύβου.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση επελαύνει… εξηλεκτρίζοντας τα πάντα στο διάβα της: Από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, μέχρι… τρακτέρ και μεγάλα φορτηγά. Πριν από λίγες ημέρες, η ηλεκτρική ενέργεια άπλωσε τα δίχτυα της και στην κατηγορία των φορτωτών, μετά την αποκάλυψη του οχήματος Bobcat T7X στην έκθεση τεχνολογίας CES του Λας Βέγκας.

Πρόκειται για έναν compact φορτωτή με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 62 kWh, η οποία επιτρέπει την πολύωρη λειτουργία του οχήματος, με μόλις μία φόρτιση.

Το T7X ενσωματώνει ηλεκτρικούς ενεργοποιητές και κινητήρες στη θέση των υδραυλικών που συνήθως τροφοδοτούν τους βραχίονες φόρτωσης και επομένως χρησιμοποιεί πολύ λιγότερο υγρό απ’ ότι ένας συμβατικός μικρός εκσκαφέας.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, η Bobcat υποστηρίζει ότι το T7X ότι χρειάζεται μόλις 0,9 λίτρα οικολογικού ψυκτικού υγρού, έναντι των 259 λίτρων που χρησιμοποιεί ένας συνηθισμένος ντίζελ/υδραυλικός μίνι εκσκαφέας.

Η ακαριαία απελευθέρωση της ροπής του ηλεκτροκινητήρα επιτρέπει την τέλεση επιτόπιων ελιγμών, την ίδια ώρα που η αθόρυβη λειτουργία του οχήματος διευκολύνει την πρόσβασή του περιοχές με αυστηρά όρια θορύβου.

Advertisement

Επιπροσθέτως, ένα έξυπνο λογισμικό επιτρέπει την προσαρμογή της απόδοσης του T7X στις εκάστοτε εργασιακές συνθήκες. Την ίδια ώρα που ο φορτωτής θα διατίθεται με μια ποικιλία ηλεκτρονικών εξαρτημάτων που θα επιτρέπουν την τέλεση διαφορετικών εργασιών, συμπεριλαμβανομένου ενός τρυπανιού διάνοιξης οπών, μιας γωνιακής σκούπας για τον καθαρισμό του χώρου, αλλά και μιας ειδικής λαβής για τη συγκράτηση υλικών.

H Bobcat, από τη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ, δεν αναφέρει την τιμή του TX7, ούτε γνωστοποιεί το πότε θα είναι διαθέσιμο και σε ποιες αγορές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρικά vs Υβριδικά: Ποιο είναι τελικά καλύτερο;
Μόνο ηλεκτρικά τα πολυμορφικά της Stellantis
Πόσο πρόθυμοι είμαστε να αγοράσουμε ηλεκτρικά;