Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Μόνο ηλεκτρικά τα πολυμορφικά της Stellantis

Ελλάδα 17:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μόνο ηλεκτρικά τα πολυμορφικά της Stellantis

Mobility

Μόνο ηλεκτρικά τα πολυμορφικά της Stellantis

Mobility

Τα πολυμορφικά των εταιρειών που ανήκουν στον Όμιλο Stellantis, θα σταματήσουν να παράγονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης και θα συνεχίσουν να διατίθενται μόνο ως ηλεκτρικά στις ευρωπαϊκές αγορές.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στο 2022, οι Citroen, Peugeot και Opel θα σταματήσουν τις τις εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ των πολυμορφικών τους μοντέλων.

Τα επιβατικά μοντέλα που θα βλέπουμε πλέον μόνο ως ηλεκτρικά, είναι τα Citroen Berlingo, Jumpy και SpaceTourer, τα Peugeot Rifter, Expert και Traveller, καθώς και τα Opel Combo, Vivaro και Zafira Life. Αξίζει να σημειωθεί πως όλα αυτά τα μοντέλα ήταν ήδη διαθέσιμα σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, κάτι που κάνει τη μετάβαση στη νέα εποχή αρκετά εύκολη για τη μητρική Stellantis.

Advertisement
Advertisement

Στις επαγγελματικές εκδοχές τους, τα μοντέλα αυτά θα συνεχίσουν να προσφέρονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ενώ παράλληλα θα διατίθενται και ηλεκτρικά. Οι Citroen, Peugeot και Opel εξέδωσαν ξεχωριστές ανακοινώσεις εξηγώντας ότι η απόφαση ελήφθη για να διασφαλιστεί το μέλλον και η βιωσιμότητα των μοντέλων αυτών, ενώ η κίνηση αυτή αναγνωρίζεται ως βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς κάθε εταιρεία κάνει τη μετάβαση σε μια γκάμα ηλεκτροκίνητων μόνο στην Ευρώπη.

Όσον αφορά τις μπαταρίες, τα μικρότερα από τα πολυμορφικά θα διαθέτουν συστοιχίες χωρητικότητας 50 kWh, ενώ τα μεγαλύτερα θα έχουν προαιρετικά και την επιλογή της μπαταρίας 75 kWh. Ανεξάρτητα από τη μπαταρία ωστόσο, όλα τα ηλεκτρικά πολυμορφικά της Stellantis εφοδιάζονται με ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο μπροστά, απόδοσης 136 ίππων με μέγιστη τιμή ροπής τα 260 Nm.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tο Chrysler Airflow μας αποκαλύπτει τα μελλοντικά EV της Stellantis
Συγκριτική δοκιμή: Mercedes GLA 200 vs Peugeot 3008 PureTech 130
Video: To σικάτο Citroen C3 Saint James

Advertisement

 

 

 

Advertisement