Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το YangWang U6 είναι το πιο αεροδυναμικό στον κόσμο

Ελλάδα 8:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το YangWang U6 είναι το πιο αεροδυναμικό στον κόσμο

ΝΕΑ

Το YangWang U6 είναι το πιο αεροδυναμικό στον κόσμο

ΝΕΑ

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον κινεζικό Τύπο, η YangWang (θυγατρική της BYD) ανακοίνωσε τη δημιουργία του U6, το νέου μοντέλου της, το οποίο έχει τον χαμηλότερο αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας για αυτοκίνητο παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Η YangWang είναι μια καινούργια εταιρεία που ίδρυσε η BYD τον περασμένο Ιανουάριο (τρέχοντος έτους) με σκοπό να κατασκευάζει τα πολυτελή αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της.

Τότε, παρουσιάστηκε και το πρώτο αυτοκίνητό της, το U8, το οποίο είναι ένα κινεζικής αντίληψης περί αισθητικής ηλεκτροκίνητο SUV. Πλέον, η YangWang έχει έτοιμο το αμιγώς ηλεκτρικό τετράθυρο πολυτελές μοντέλο της το οποίο ονομάζεται U6.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Car News China, η εταιρεία έχει υποβάλλει ήδη την αίτηση κατοχύρωσης των τεχνικών στοιχείων, του αμαξώματος και της ονομασίας του καινούργιου μοντέλου, τόσο στον κινέζικό όσο και στον ευρωπαϊκό Οργανισμό, αντιστοίχως.

Τα στελέχη της YangWang συμμετείχαν στο ετήσιο συνέδριο της Επιτροπής Αεροδυναμικής για την Αυτοκινητοβιομηχανία. Εκεί ανακοίνωσαν ότι ο αεροδυναμικός συντελεστής οπισθέλκουσας του U6 θα είναι 0,195.

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παραγωγής γεγονός που υπερσκελίζει τη MercedesEQ EQS η οποία κατείχε τον τίτλο ως τώρα, με τιμή 0,20.

Advertisement

Στα σκίτσα που συνοδεύουν την αίτηση κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας της νεοσύστατης κινεζικής εταιρείας μπορούμε να δούμε τη γενική γραμμή τού αμαξώματος στο U6, καθώς και λεπτομέρειες από τα φώτα, τους προφυλακτήρες και τη διαμόρφωση των πλαϊνών επιφανειών.

Advertisement

Επίσης, στο επάνω μέρος του παρμπρίζ διακρίνεται το εξόγκωμα το οποίο ενσωματώνει το σύστημα LiDAR χάρη στο οποίο το U6 θα έχει τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της YangWang, το καινούργιο μοντέλο της εταιρείας θα διατίθεται και σε έκδοση με θερμικό κινητήρα, πέραν της αμιγώς ηλεκτρικής. Έτσι , αναμένεται να διατίθεται και σε Plugin Hybrid εκδοχή.

Advertisement

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο U6 θα έχει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, με τη μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ τους θα είναι 1.115 ίπποι. Βάσει των πληροφοριών από τον κινεζικό Τύπο ενδέχεται να υπάρξει και έκδοση με range extender, όπου ο θερμικός κινητήρας θα λειτουργεί ως γεννήτρια για να φορτίζει τις μπαταρίες του οχήματος.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, όταν θα αρχίσει να διατίθεται στην κινέζική αγορά, η τιμή πώλησης του U6 εκεί θα ξεκινά από τα 800.000 γουάν (περίπου 101.740 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
YangWang U8, το κινεζικό… Land Rover Defender (+video)
Κινέζικη Ferrari με 1.115 άλογα και τιμή «χώμα» (+video)
«Καλπάζει» η BYD στην παγκόσμια αγορά