Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το VW ID.7 αποκτά αποκλειστική έκδοση για την Κίνα

Ελλάδα 20:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το VW ID.7 αποκτά αποκλειστική έκδοση για την Κίνα

ΝΕΑ

Το VW ID.7 αποκτά αποκλειστική έκδοση για την Κίνα

ΝΕΑ

Το νέο σεντάν της VW βρίσκεται ήδη στα χέρια μας και σύντομα θα υπάρξει και η σχετική δοκιμή. Οι Κινέζοι θα πρέπει να περιμένουν λίγο περισσότερο.

Advertisement
Advertisement

Ενώ το  VW ID.7, το οποίο κατασκευάζεται στο Έμντεν της Γερμανίας, έχει κάνει ήδη τα πρώτα του βήματα στην ελληνική αγορά, στην Κίνα αναμένουν ένα ελαφρώς διαφορετικό ID.7. Συγκεκριμένα, θα κατασκευάζεται από τις SAIC-VW, την κοινοπραξία του γερμανικού γκρουπ με την κινεζική εταιρεία.

Στην Κίνα θα λανσαριστεί με την επίσημη ονομασία ID.7 S. Θα ανήκει στην οικογένεια των ID.7 που κατασκευάζονται στην Κίνα, παρέα με το ID.7 Vizzion, το δημιούργημα της άλλης κοινοπραξίας, FAW-VW.

Παρότι τα δύο μοντέλα είναι σχεδόν πανομοιότυπα, εντοπίζονται διαφορές ανάμεσά τους στο ντιζάιν.

Το ID.7 Vizzion είναι ελαφρώς διαφορετικό από το ID.7 S

Advertisement
Advertisement

Η πιο χτυπητή είναι η μάσκα, όπου οι προβολείς και η φωτεινή μπάρα LED βρίσκονται σε ελαφρώς διαφορετικά σημεία. Ταυτόχρονα, ο προφυλακτήρας είναι πιο γωνιώδης στο ID.7 S, ώστε να ξεχωρίζει έστω λίγο από το Vizzion.

Από το πλάι, εντοπίζονται ξανά μικρές διαφορές στους θόλους και τα φτερά των δύο σεντάν. Το πίσω μέρος ξεχωρίζει περισσότερο στο ID.7 S, λόγω του ότι ο προφυλακτήρας έχει ένα πιο αιχμηρό προφίλ, ενώ η σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων διαφέρει σημαντικά από το ID.7 Vizzion.

Advertisement

Όσον αφορά στις διαστάσεις, οι SAIC-VW λένε πως το ID.7 S είναι 5,026 μέτρα μήκος, 1,864 μέτρα πλάτος και 1,537 μέτρα ύψος. Το μεταξόνιό του πάλι, είναι στα 2.966 χιλιοστά. Βάσει αυτών των αριθμών, το S είναι ελαφρώς μακρύτερο από το Vizzion (4,956 μέτρα μήκος).

Advertisement

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινέζικου ID.7 S δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα, αλλά από όσο γνωρίζουμε θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος θα αποδίδει 228 ίππους. Αυτό σημαίνει πως θα είναι ισχυρότερο από το ID.7 Vizzion το οποίο αποδίδει 201 ίππους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο VW ID.7 στη Γαλλία
Volkswagen ID.7: Ξέγνοιαστη αυτονομία με πολυτέλεια
Εντυπωσιακή διάκριση για το ID.7 στον Euro NCAP