Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volkswagen ID.7: Ξέγνοιαστη αυτονομία με πολυτέλεια

Ελλάδα 10:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen ID.7: Ξέγνοιαστη αυτονομία με πολυτέλεια

ΝΕΑ

Volkswagen ID.7: Ξέγνοιαστη αυτονομία με πολυτέλεια

ΝΕΑ

Στην Ελλάδα το ευρύχωρο, ηλεκτρικό σεντάν, με αυτονομία… ανάσα και για μεγάλα ταξίδια και με άνεση και πολυτέλεια, όπως αρμόζει σε ένα αυτοκίνητο της Volkswagen!

Advertisement
Advertisement

Όταν η Volkswagen ανακοίνωνε πριν από μερικά χρόνια την πρόθεσή της να μεταμορφωθεί στην απόλυτη δύναμη στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων οι περισσότεροι πίστεψαν ότι αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο και χρονοβόρο στρατηγικό πλάνο.

Η δύναμη όμως και το γιγάντιο μέγεθος του Ομίλου Volkswagen απέδειξαν ότι όταν υπάρχει εμπειρία, σωστή οργάνωση, υψηλού επιπέδου τεχνολογία και κυρίως θέληση για ένα καλύτερο μέλλον στην αυτοκίνηση, τότε όλα μπορούν να γίνουν πιο γρήγορα και πιο ποιοτικά από ότι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η Volkswagen έχει καταφέρει να εμπλουτίσει την γκάμα της με πέντε ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα των ID τα οποία δεν ήρθαν απλά να «γεμίσουν» τις λίστες, αλλά στην πραγματικότητα έγιναν άμεσα σημείο αναφοράς στην εκάστοτε κατηγορία τους.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, αυτό δεν είναι αρκετό για τη Volkswagen η οποία συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να ερευνά και να υλοποιεί projects που θα τη φέρουν ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Ένα από τα ισχυρά δείγματα αυτής της συνεχιζόμενης ανάπτυξης είναι η πρόσφατη έλευση του ολοκαίνουριου ID.7. Πρόκειται για το νέο αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές σεντάν των Γερμανών το οποίο αναδεικνύει στοιχεία όπως η άνεση, η ασφάλεια και η πολυτέλεια.

Advertisement

Σχεδιαστικά το νέο ID.7 ακολουθεί μεν τη φιλοσοφία της υπόλοιπης οικογένειας ID συνδυάζοντας σπορ χαρακτηριστικά και αεροδυναμική σιλουέτα με έντονα στοιχεία από την κατηγορία fastback. Η χαρισματική σχεδίαση του ID.7 διακρίνεται από το γλυπτό καπό και τους προβολείς LED με τη στενή λωρίδα DRL και τα φλας ενσωματωμένα στο επάνω μέρος τους. Τους προβολείς συνδέει μια οριζόντια λωρίδα LED, ενώ οι πλευρικές εισαγωγές αέρα για τα περιβλήματα των τροχών βρίσκονται χαμηλά στον προφυλακτήρα και έχουν χαρακτηριστική σχεδίαση.

Advertisement

Στο πίσω μέρος οι οριζόντιες γραμμές τονίζουν το πλάτος του ID.7, μια LED λωρίδα συνδέει και εδώ τα φώτα, ενώ στη δυναμική συνολική εικόνα συμβάλλουν τόσο ο προφυλακτήρας όσο και ο διαχύτης με το γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα.

Οι διαστάσεις του νέου Volkswagen ID.7 είναι ιδανικές με μήκος 4.961 χιλ. με μεγάλο μεταξόνιο 2.971 χιλ., ύψος 1.536 χιλ. και πλάτος 1.862 χιλ. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας που είναι έως και 0,23, δείχνει την προσοχή που έχει δοθεί στη σχεδίαση, ενώ συμβάλλει και στην επίτευξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερης αυτονομίας.

Advertisement

Περνώντας στο εσωτερικό, οι επιβάτες απολαμβάνουν ένα πολυτελές και άνετο περιβάλλον γεμάτο τεχνολογία. Το κυρίαρχο στοιχείο στο υψηλής ποιότητας εσωτερικό του ID.7 είναι φυσικά το ταμπλό του. Η οριζόντια διάταξή του είναι μελετημένη για μέγιστη εργονομία, ενώ τα διακοσμητικά στοιχεία, τα οποία προαιρετικά φωτίζονται από και η οριζόντια ζώνη εξαερισμού είναι ενσωματωμένα στο γραμμικό design. Οι χώροι για τους επιβάτες κινούνται στα επίπεδα λιμουζίνας, ενώ το πορτμπαγκάζ θα καλύψει τις ανάγκες όλης της οικογένειας με άνεση.

Εκτός από την πολυτέλεια στα υλικά και τις ραφές ο οδηγός και οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους όλα τα σύγχρονα συστήματα infotainment και συνδεσιμότητας μέσω της μεγάλης κεντρικής οθόνης των 15 ιντσών. Στο ID.7 οι περισσότερες λειτουργίες από ποτέ μπορούν να λειτουργήσουν με τον νέο διαδικτυακό βοηθό φωνής, ενώ στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται και το εντυπωσιακό Head Up Display επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality).

Αυτό περιλαμβάνει επίσης τον φωτισμό φόντου, την επιλογή προφίλ οδήγησης ή – για επιλεγμένες γλώσσες – ερωτήματα που βασίζονται σε online cloud, όπως προγνώσεις καιρού. Η κάτω μπάρα στην οθόνη περιέχει τις λειτουργίες κλιματισμού και καθίσματος και διαθέτει ένα κουμπί αρχικής οθόνης που επιτρέπει στον οδηγό να επιστρέφει στην κεντρική αρχική οθόνη ανά πάσα στιγμή.

Μπορεί το μεγαλύτερο βάρος της Volkswagen στο ID.7 να έπεσε στην άνεση και την πολυτέλεια, ωστόσο βασικό στοιχείο του αυτοκινήτου παραμένει το σύστημα πρόωσής του. Το νέο ID.7 είναι εξοπλισμένο με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 210 kW (287 ίππους) και 545 Nm ο οποίος φροντίζει για δυναμικές επιδόσεις. Τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε μόλις 6,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα.

Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο του νέου ID.7 είναι η αυτονομία που διαθέτει χάρη στην τεχνολογικά προηγμένη μπαταρία του. Η χωρητικότητά της είναι 77 kWh και χάρη στον υψηλής τεχνολογίας ηλεκτροκινητήρα η αυτονομία φτάνει έως και τα 621 χιλιόμετρα κατά WLTP. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στη φόρτιση της μπαταρίας. Στους σταθμούς γρήγορης φόρτισης DC, σε μόλις 10 λεπτά αποκτά 204 χιλιόμετρα αυτονομίας όταν η παροχή είναι 175 kW. Μια μπαταρία με χαμηλό επίπεδο φόρτισης έως και 10% μπορεί να φορτιστεί ξανά στο 80% σε περίπου 28 λεπτά.

Όπως όλα τα μοντέλα της Volkswagen, έτσι και το ID.7 απολαμβάνει όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας της γερμανικής μάρκας. Το πολυτελές σεντάν διαθέτει το προηγμένο σύστημα Park Assist Plus με λειτουργία μνήμης, το Travel Assist με Adaptive Cruise Control, το σύστημα διατήρησης λωρίδας και το πρωτοποριακό Side Assist το οποίο προειδοποιεί τους επιβάτες για επερχόμενο όχημα προκειμένου να μην ανοίξουν τις πόρτες όταν εκείνο είναι σταθμευμένο.


Όλα τα παραπάνω στοιχεία μαζί με την εμπειρία της Volkswagen στον τομέα της παθητικής ασφάλειας δημιούργησαν ένα απόλυτα ασφαλές σεντάν. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στις δοκιμές ασφάλειας EuroNCAP το νέο ID.7 απέσπασε τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων το 2023.

Το καινούριο Volkswagen ID.7 είναι διαθέσιμο προς παραγγελία στο δίκτυο της Volkswagen με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί στις 51.500 ευρώ με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συμμαχία γιγάντων για να φτιάξουν ηλεκτρικό κάτω των 20.000 ευρώ
Όλα όσα γνωρίζουμε για το ανανεωμένο VW Golf
Έρχεται το νέο VW Transporter T7 (+video)