Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το VW ID.4 στα χέρια του Tanner Foust (video)

Ελλάδα 19:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το VW ID.4 στα χέρια του Tanner Foust (video)

ΝΕΑ

Το VW ID.4 στα χέρια του Tanner Foust (video)

ΝΕΑ

O γνωστός Αμερικανός οδηγός αγώνων πήρε θέση πίσω από το τιμόνι του αμιγώς ηλεκτρικού crossover και μας σύστησε με μια εν πολλοίς άγνωστη πτυχή του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Πολλά είναι αυτά που μπορείς να ξεχωρίσει κανείς στο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της VW, ID.4. Τα 520 χλμ. αυτονομίας απαλλάσσουν τον οδηγό από το άγχος της φόρτισης, ο ψηφιοποιημένος διάκοσμος εγγυάται τη συνεχεία αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος, και ευρύχωρη καμπίνα αποτελεί εχέγγυο για άνετες μετακινήσεις.

Στη λίστα των προτερημάτων προσθέστε επίσης την απόσταση από το έδαφος που χαρίζει στο ID.4 εκδρομικό χαρακτήρα και την ακαριαία απελευθέρωση ροπής μετά το πάτημα του δεξιού πεντάλ.

Από την άλλη, όσοι πλέκουν τον εγκώμιο του μοντέλου δύσκολα θα μιλήσουν για σπορτίφ οδικό ταλέντο, ελέω του αυξημένου βάρους (+500 κιλά) που προσθέτει η μπαταρία με την ενεργειακή χωρητικότητα των 77 kWh.

Advertisement
Advertisement

Αντίθετη άποψη φαίνεται πως έχει ο γνωστός οδηγός αγώνων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και πρεσβευτής του τμήματος “R” της VW, Tanner Faust, ο οποίος αποφάσισε να εξερευνήσει αυτοπροσώπως το οδικό ταπεραμέντο του ID.4.

Πήρε πολεμική θέση πίσω από το τιμόνι, απενεργοποίησε το σύστημα ευστάθειας και επιδόθηκε σε έναν ξέφρενο χορό. Μάλιστα μας χάρισε μερικά όμορφα στιγμιότυπα που παραπέμπουν περισσότερο σε μια σπορ κατασκευή και όχι σε ένα βαρυκόκκαλο crossover με πεδίο δράσης του το αστικό περιβάλλον.

Το ID.4 GTX

Advertisement

«Αυτό που διαπιστώνεις είναι το πόσο εύκολα αλλάζει κατεύθυνση το μπροστινό μέρος. Και όταν είσαι έτοιμος να βγεις από τη στροφή, με πατημένο το γκάζι, αισθάνεσαι την “ουρά’ να συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Tanner Foust, ο οποίος στη συνέχεια επιδοκίμασε τα μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης του ID.4, που αναδεικνύεται αυτομάτως σε ένα ιδιαίτερα fun-to-drive μοντέλο.

Σημειώνεται πως διαθέσιμο είναι και το ID.4 GTX, μια σπορ εκδοχή του 100% ηλεκτρικού crossover, με πιο σφιχτό set-up, τετρακίνηση και 299 ίππους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Taigo: Το νέο compact SUV της VW (video)
Γιατί η VW σταματά σε κάποιες αγορές τα βασικά Golf και ID.3;
To νέο VW Golf επικοινωνεί με άλλα οχήματα

 

Advertisement