Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Taigo: Το compact SUV της VW (video)

Ελλάδα 22:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Taigo: Το compact SUV της VW (video)

ΝΕΑ

Taigo: Το compact SUV της VW (video)

ΝΕΑ

Με coupe σιλουέτα, αθλητικό λουκ και digital αέρα, το VW Taigo, κλείνει το μάτι σε όσους δεν συγκινούνται από τα συμβατικά SUV.

Advertisement
Advertisement

Αυτό είναι το τρίτο κατά σειρά ευρωπαϊκό Β-SUV της VW. Ο λόγος για το Taigo, το οποίο ήδη σταδιοδρομεί εμπορικά στη Βραζιλία, με την ονομασία Nivus.

Με όπλο του τη δυναμική-coupe εμφάνιση, το νέο μοντέλο παίρνει θέση δίπλα στα T-Roc και T-Cross (στο οποίο και βασίζεται), για να προσφέρει μια σπορτίφ εναλλακτική σε όσους δεν συγκινούνται από τα συμβατικά SUV.

Το μπροστινό μέρος είναι πανομοιότυπο με τον κοντινότερο συγγενή του, T-Cross, χωρίς να απουσιάζουν κάποια διαφοροποιητικά στοιχεία όπως είναι η έντονη οριζόντια LED μπάρα που διαπερνά το λογότυπο στη μάσκα, ο επιβλητικότερος προφυλακτήρας και οι γραμμώσεις στο καπό. Τα LED φώτα είναι στάνταρ, την ίδια ώρα που υπάρχει επιλογή για τα προηγμένα LED Matrix με λειτουργία Dynamic Light Assist.

Advertisement
Advertisement

Ομολογουμένως, η μεγαλύτερη διαφορά αφορά την έντονη κλίση της οροφής μετά την πίσω κολώνα, που χαρίζει ιδιαίτερα αθλητικό λουκ στο μοντέλο. Στο πίσω μέρος το Taigo και το T-Cross μοιράζονται τα ίδια φωτιστικά σώματα, παρουσία μιας LED λωρίδας. Η τελευταία, ωστόσο, στο Taigo είναι λεπτότερη και ψηλότερα τοποθετημένη.

Advertisement

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι παρεμφερής με αυτή του ανανεωμένου Polo. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι στάνταρ, όπως και η κεντρική οθόνη αφής. Στη βασική έκδοση εξοπλισμού αυτή έχει διαγώνιο 6,5”, στις Style και R-Line 8,0” και προαιρετικά φτάνει τις 9,2”, υποστηρίζοντας το τρίτης γενιάς σύστημα πολυμέσων MIB3 που ενσωματώνει online navigation και over-the-air updates.

Η γκάμα κινητήρων στελεχώνεται από τρία μοτέρ βενζίνης Το «παρών» δίνει ο 1.000αρης TSI που αποδίδει είτε 95 PS και συνεργάζεται αποκλειστικά με 5άρι μηχανικό κιβώτιο, είτε 110 PS, πλαισιωμένος από μηχανικό των 6 σχέσεων (διαφορετικά με 7τάχυτο DSG). Ισχυρότερη έκδοση είναι αυτή με τον 1.500αρη των 150 PS που μπορεί να αναπτύξει έως και 212 χλμ./ώρα.

Advertisement

Το VW Taigo καταφτάνει με μια πλούσια δέσμη συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης που εμπεριέχει Lane Assist και Front Assist, και μπορεί να εμπλουτιστεί με τελευταίας γενιάς συστήματα όπως το ημιαυτόνομο IQ.DRIVE Travel Assist και το Predictive Adaptive Cruise Control.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτικό: Citroen e-C4 C-Cross vs VW ID.3
Πότε θα κυκλοφορήσουν τα VW ID.1 και ID.2;
Συγκριτική δοκιμή: Volkswagen Golf GTI vs Golf GTD

Advertisement