Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Volvo XC60 Recharge T8 Polestar Optimised είναι κορυφαίο!

Ελλάδα 13:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Volvo XC60 Recharge T8 Polestar Optimised είναι κορυφαίο!

ΝΕΑ

To Volvo XC60 Recharge T8 Polestar Optimised είναι κορυφαίο!

ΝΕΑ

H αναβάθμιση του Volvo XC60 Recharge Τ8 κρύβει πίσω της πάνω από 20 χρόνια αγωνιστικής εμπειρίας και τεχνογνωσίας.

Advertisement
Advertisement

Το Volvo XC60 Recharge Τ8, με το πανίσχυρο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης των 455 ίππων, προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες οδηγικές συγκινήσεις, μιας και εξοπλίζεται με λογισμικό βελτίωσης που ωθεί την εμπειρία οδήγησης σε υψηλότερο επίπεδο.

Οι κορυφαίες για την κατηγορία τιμές ισχύος και ροπής (455 ίπποι και 709 Nm) συνδυάζονται με στοχευμένες παρεμβάσεις σε μία σειρά από παραμέτρους στον κινητήρα και τη μετάδοση, οι οποίες κάνουν το XC60 Recharge T8 Polestar Optimised ακόμη πιο δυναμικό και πιο απολαυστικό στην οδήγηση.

 Άμεση απόκριση, ακρίβεια και ισορροπία: τα κλειδιά για δυναμική οδήγηση και απόλυτο έλεγχο

Advertisement
Advertisement

 Το XC60 Recharge T8 αποτελεί ξεχωριστή πρόταση χάρη και στις επιδόσεις του, επιταχύνοντας από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα. Με το λογισμικό αναβάθμισης Polestar Engineered Optimisation, προσφέρει στον οδηγό μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μία ακόμη πιο συναρπαστική αίσθηση. Ο μειωμένος χρόνος απόκρισης του κινητήρα στο πάτημα του γκαζιού παρέχει αυξημένο, πιο διαισθητικό έλεγχο των αντιδράσεων του αυτοκινήτου. Το ίδιο ισχύει και για τον χρόνο που μεσολαβεί κατά την αλλαγή σχέσεων. Το άμεσο και χωρίς δισταγμό πέρασμα στην επόμενη σχέση επιτρέπει στον οδηγό να αξιοποιεί στο έπακρο τη δύναμη του XC60 Recharge T8 Polestar Optimised, χωρίς την παραμικρή υστέρηση.

Σε απαιτητικές διαδρομές, όπως η κατάβαση σε έναν δρόμο με στροφές, το αυτοκίνητο διατηρεί την ίδια σχέση όταν ο οδηγός αφήσει το γκάζι, ενισχύοντας την αίσθηση σταθερότητας, αλλά και δίνοντας τη δυνατότητα άμεσης επιτάχυνσης μέχρι την επόμενη στροφή ή σε αλλεπάλληλα προσπεράσματα. Το ίδιο ισχύει και μετά το φρενάρισμα: ο κινητήρας διατηρεί την κατάλληλη σχέση και αποκρίνεται ταχύτερα μόλις ο οδηγός επανέλθει στο γκάζι.

Advertisement

Στο Volvo XC60 Recharge T8 Polestar Optimised, όπως και σε κάθε μοντέλο Volvo τελευταίας γενιάς, μετά την εγκατάσταση του πακέτου αναβάθμισης Polestar Engineered Optimisation, η σχετική επιλογή προστίθεται στο μενού με τα προγράμματα οδήγησης, στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου. Τέλος, το αποκλειστικό έμβλημα Polestar Engineered στο πίσω μέρος αυτής της μοναδικής έκδοσης δηλώνει διακριτικά αλλά με σαφήνεια τη σπορ ταυτότητά της.

Όπως ισχύει και για κάθε άλλο Volvo που αποκτά λογισμικό Polestar Engineered Optimisation, οι πιστοποιημένες τιμές ρύπων και κατανάλωσης δεν επηρεάζονται, ενώ το ίδιο ισχύει και για την εγγύηση. Το XC60 Recharge T8 Polestar Optimised είναι διαθέσιμο για παραγγελία στο Επίσημο Δίκτυο Volvo.

Advertisement

Αναβαθμίσεις Polestar Engineered Optimisation

Τα πακέτα αναβάθμισης Polestar Engineered Optimisation, προϊόντα σύμπραξης της Volvo με την Polestar, είναι η εγγυημένη εργοστασιακή βελτίωση για κάθε ιδιοκτήτη Volvo που επιθυμεί να προσδώσει έναν ακόμη πιο δυναμικό χαρακτήρα στο αυτοκίνητό του. Μηχανικοί της Polestar και δοκιμαστές με αγωνιστική εμπειρία εξελίσσουν και βελτιώνουν μοντέλα Volvo. Μέσω βελτιώσεων σε έως και 6 λειτουργίες, αναβαθμίζουν ουσιαστικά τις δυνατότητες του οχήματος και ενισχύουν την οδηγική απόλαυση. Η συνεργασία περιλαμβάνει από τη δημιουργία ειδικών εκδόσεων περιορισμένης παραγωγής έως βελτιώσεις λογισμικού σχεδόν για όλα τα Volvo.

Advertisement

Ανάλογα με το μοντέλο, το λογισμικό αναβάθμισης παρέχει αύξηση της ιπποδύναμης και της ροπής, ταχύτερη απόκριση του κινητήρα και του κιβωτίου, καθώς και βελτίωση στην κατανομή ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες για τις εκδόσεις AWD. Ενδεικτικά, το Volvo XC60 Mild Hybrid B5 Diesel AWD επωφελείται από αύξηση της στιγμιαίας μέγιστης ισχύος (Dynamic Effect, με διάρκεια έως 20 δευτερόλεπτα) κατά 23 ίππους, (συνολικά 258), ενώ η πιστοποιημένη μέγιστη ισχύς του αυξάνεται κατά 10 ίππους (συνολικά 245). Στην περίπτωση του Volvo XC60 Mild Hybrid B4 Diesel, η εγκατάσταση του λογισμικού αποφέρει αύξηση της μέγιστης ισχύος κατά 12% και της μέγιστης ροπής κατά 7%, ενώ τα αντίστοιχα μεγέθη για το Volvo XC40 Recharge Plug-in Hybrid Τ5 ενισχύονται κατά 8% και 6%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η μοναδικότητα του Volvo XC60 Recharge AWD
Επίσημο: Αυτό είναι το μικρό ηλεκτρικό Volvo EX30 (+τιμή)
Το Volvo EX90 πενταθέσιο και με έναν ηλεκτροκινητήρα