Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Volvo EX90 πενταθέσιο και με έναν ηλεκτροκινητήρα

Ελλάδα 10:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Volvo EX90 πενταθέσιο και με έναν ηλεκτροκινητήρα

ΝΕΑ

Το Volvo EX90 πενταθέσιο και με έναν ηλεκτροκινητήρα

ΝΕΑ

Η Volvo, έχει δημιουργήσει ήδη μεγάλο θόρυβο σχετικά με το νέο EX90 πριν ακόμα το αυτοκίνητο μπει σε διαδικασία παραγωγής. Συνεχίζει την πρακτική της και αυτή τη φορά το κάνει αναφερόμενη σε μια πιο προσιτή εκδοχή του.

Advertisement
Advertisement

Το EX90, προωθείται από τους ανθρώπους της Volvo ως το σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία, στην προσπάθειά της να μετατραπεί σε έναν κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτροκίνητων καινούργιων μοντέλων από το 2030 και έπειτα.

Βεβαίως, το μεγάλο αμιγώς ηλεκτρικό SUV θα αρχίσει να διατίθεται από το 2024 και έπειτα, όπως έχει ανακοινώσει η σουηδική εταιρεία. Ωστόσο, τα στελέχη της Volvo για να δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το αυτοκίνητο αφήνουν να εννοηθεί ότι σκέφτονται το ενδεχόμενο να διαθέτουν το αυτοκίνητο και σε πενταθέσια έκδοση, με έναν ηλεκτροκινητήρα οποίος πιθανότατα θα κινεί τους πίσω τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, ο Javier Varela, Επιχειρησιακός Διευθυντής της εταιρείας, σε συνέντευξή του στο «Motor Trend» θύμισε ότι η πλατφόρμα «SPA2» στην οποία βασίζεται το EX90 δύναται να υποστηρίξει τη δημιουργία και μιας τέτοιας έκδοσης του νέου μοντέλου.

Ο κ. Varela δήλωσε σχετικά: «Μια τέτοια έκδοση θα μπορούσε να κοστίζει λιγότερο από 80.000 δολάρια (σημ.: περίπου 75.300 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), διαθέτοντας πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού». Όπως έχει ανακοινωθεί, η παραγωγή του επταθέσιου EX90, με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, πρόκειται να ξεκινήσει εντός του 2023 στην Κίνα.

Advertisement

Η κατασκευή του στις ΗΠΑ πρόκειται να ξεκινήσει εντός του 2024, στο εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στη Νότια Καρολίνα (στην πόλη Ridgeville αυτής), το οποίο έχει μπει σε διαδικασία αναβάθμισης της γραμμής παραγωγής του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει το νέο Volvo EX90 στην Ελλάδα;
Πλησιάζει η ώρα για το μικρό και φθηνό ηλεκτρικό Volvo
Μεγαλύτερη αυτονομία για τα Volvo XC40 και C40 Recharge