Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Volvo EX60 θα μπορούσε να είναι έτσι

Ελλάδα 1:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Volvo EX60 θα μπορούσε να είναι έτσι

ΝΕΑ

Το νέο Volvo EX60 θα μπορούσε να είναι έτσι

ΝΕΑ

Έπειτα από το EX90, στη Volvo σίγουρα προγραμματίζουν την επόμενη κίνησή τους η οποία θα αφορά στο XC60.

Advertisement
Advertisement

Με δεδομένη την επιθυμία των ανθρώπων τής Volvo να πρωτοστατήσουν στην ολοκληρωτική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση ακόμα και πριν το 2030, ο ρυθμός εξέλιξης και παραγωγής των νέων μοντέλων της αυτής της τεχνολογίας είναι έντονος.

Στο επίκεντρο της προσπάθειάς τους βρίσκεται, πλέον, το XC60, το οποίο σημειώνει πολύ καλές πωλήσεις μεταξύ των μοντέλων της εταιρείας. Από το 2021 το SUV μοντέλο της διατίθεται και σε Plug-in υβριδική έκδοση η οποία το έχει κάνει να είναι ελκυστικό και σε όσους θέλουν ένα πολυτελές όχημα με αυτή τη τεχνολογία.

Πάντως, η αμιγώς ηλεκτροκίνητη εκδοχή του εξελίσσεται από τη σουηδική εταιρεία και αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025, χρονιά στην οποία θα δούμε και την καινούργια γενιά τού μοντέλου. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία που αφορούν στα τεχνικά δεδομένα ή στο αμάξωμά του. Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει κάποιους να φαντάζονται και να δημιουργούν σε υπολογιστή τη μορφή τού EX60.

Advertisement
Advertisement

Ένας από αυτούς είναι και ο σχεδιαστής με την ονομασία «Theottle». Λαμβάνοντας ως βάση το αμάξωμα που έχει το EX90 και βασιζόμενος στις διαστάσεις του παρόντος XC60, δημιούργησε ψηφιακές εικόνες για το πώς θα μπορούσε να είναι το αμιγώς ηλεκτρικό νέο μοντέλο της Volvo.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά ως τώρα, το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το XC60 πιθανότατα θα βασίζεται στην πλατφόρμα «SPA 2» η οποία επιτρέπει τη δημιουργία οχημάτων τα οποία μπορούν να διαθέτουν εξηλεκτρισμένη διάταξη κινητήρα (άρα και θερμικό) αλλά και να είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι πωλήσεις της Volvo ανέβηκαν κατά 10%
Νέο μοντέλο από τη Lynk&Co
Η Volvo εναντίον Γερμανίας και Ιταλίας