Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Volvo εναντίον Γερμανίας και Ιταλίας

Ελλάδα 23:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volvo εναντίον Γερμανίας και Ιταλίας

ΝΕΑ

Η Volvo εναντίον Γερμανίας και Ιταλίας

ΝΕΑ

Η απόφαση κάποιων χωρών της Γηραιάς Ηπείρου να εναντιωθούν στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορεύσει τους θερμικούς κινητήρες στα καινούργια οχήματα από το 2035 προκάλεσε την αντίδραση της Volvo.

Advertisement
Advertisement

Είναι γνωστό ότι η Volvo ήταν από τις πρώτες εταιρείες που ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να καταργήσουν τους θερμικούς κινητήρες στα μοντέλα της και να μετατραπεί σε έναν κατασκευαστή αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων ως το 2030.

Το επισήμως εκπεφρασμένο στρατηγικό πλάνο της έρχεται σε αντίθεση με την πρόσφατη αντίδραση ευρωπαϊκών χωρών να εναντιωθούν στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης στα καινούργια οχήματα από το 2035

Προφανώς, η απόφαση της Ε.Ε. δικαίωνε τη σουηδική εταιρεία και την πρακτική της. Όμως, η την αντίδραση επτά ευρωπαϊκών χωρών, προεξαρχουσών της Γερμανίας και της Ιταλίας, σε αυτή, προκάλεσε την κριτική εναντίον τους από τα στελέχη τής Volvo Cars.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, ο Jim Rowan (φωτογραφία), ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, έγραψε σε λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβεβαίωσε την απόφασή του στις 14 Φεβρουαρίου. Τα κράτη-μέλη (της Ε.Ε.) υποτίθεται ότι θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο στις αρχές Μαρτίου. Ωστόσο, κάποια από αυτά προσπαθούν να εκτροχιάσουν τη διαδικασία. Αυτή είναι μια  ανησυχητική και δυσάρεστη εξέλιξη.

»Δεν είναι καιρός για οπισθοδρόμηση και αποκλεισμό από τον κλάδο μας της επίτευξης των στόχων αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής οι οποίοι βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. Δεν είναι η ώρα να θέτουμε τα εγχώρια πολιτικά συμφέροντα πάνω από την υγεία και την ευημερία τού πλανήτη μας και των πολιτών της Ε.Ε. και μάλιστα των μελλοντικών γενεών. Τώρα είναι η στιγμή για ισχυρή, αποφασιστική και προοδευτική πολιτική και ηγεσία».

Advertisement

Ο Jim Rowan επεσήμανε ότι η σουηδική εταιρεία θα παραμείνει πιστή στον στρατηγικό στόχο που έχει θέσει, τονίζοντας: «Στη Volvo Cars εμμένουμε στη δέσμευσή μας να γίνουμε ένας κατασκευαστής αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτιρκών αυτοκινήτων ως το 2030 και να επιτύχουμε την κλιματική ουδετερότητά μας ως το 2040. Έχουμε επίγνωση της υποχρέωσής μας να βοηθήσουμε στην προστασία του πλανήτη. Καλούμε τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποδείξουν ότι το ίδιο θέλουν να κάνουν και αυτές»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί η Volvo (και όχι μόνο) θα επιμείνει στα sedan;
Τέλος τα facelifts, έρχονται τα… brainlifts
Έκπληξη! H Volvo ετοιμάζει ηλεκτρικό MPV

Advertisement