Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το Toyota Proace Verso γίνεται ηλεκτρικό με 330 χλμ. αυτονομία

Ελλάδα 8:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Toyota Proace Verso γίνεται ηλεκτρικό με 330 χλμ. αυτονομία

Mobility

Το Toyota Proace Verso γίνεται ηλεκτρικό με 330 χλμ. αυτονομία

Mobility

Η Toyota επεκτείνει τη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων της με την εισαγωγή στην γκάμα της του επιβατικού Proace Verso Electric.

Advertisement
Advertisement

Το MPV Toyota Proace Electric, θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη (τον Μάρτιο του 2021) – σε τρία μήκη αμαξώματος και τέσσερις κατηγορίες μοντέλων, με το όνομα Combi, Shuttle, Family και VIP, χωρητικότητας από 5 ως και 9 άτομα.

Με κινητήρα 136 ίππων το Proace Electric θα έχει δύο παραλλαγές μπαταρίας 50 και 75 kWh. Οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες κάτω από το πάτωμα. Η πρώτη (των 50 kWh) σας δίνει αυτονομία έως και 230 χλμ (με πλήρη φόρτιση, στον κύκλο WLTP, ενώ η επιλογή αυτής των 75 kWh σας επιτρέπει να οδηγήσετε έως και 330 χλμ. Η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 130 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Όλες οι εκδόσεις του MPV είναι εξοπλισμένες με έναν τυπικό φορτιστή 7,4 kWh, ο οποίος μπορεί να αναβαθμιστεί σε φορτιστή 11 kWh premium. Η μπαταρία 50 kWh μπορεί να επαναφορτιστεί σε περίπου 30 λεπτά σε σταθμό φόρτισης 100 kW, ενώ η μονάδα 75 kWh σε περίπου 45 λεπτά. Ανάλογα με τις προδιαγραφές, οι όγκοι φορτίου κυμαίνονται μεταξύ 280, 640 και 1.060 λίτρων με όλα τα καθίσματα στη θέση τους. Η ικανότητα ρυμούλκησης είναι 1 τόνος, με ωφέλιμο φορτίο 50%.

Ο στάνταρ εξοπλισμός είναι σε επίπεδα μεγάλων sedan και περιλαμβάνει: θερμαινόμενα καθίσματα, σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 7 ιντσών, ψηφιακό ραδιόφωνο, ενσωμάτωση smartphone, είσοδος χωρίς κλειδί, ηλεκτρικό χειρόφρενο, αυτόματοι αναδιπλούμενοι καθρέπτες, ενώ ο αυτόματος κλιματισμός προαιρετικός. Από τον εξοπλισμό δεν λείπει το πακέτο: «Toyota Safety Sense», με ηλεκτρονικά βοηθήματα όπως: Lane Departure Alert, Pre-collision System with Pedestrian Detection, Road Sign Assist, Automatic High Beam και Full-range Cruise Control. Το Blind Spot Monitor, η κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών και οι εμπρός και πίσω αισθητήρες στάθμευσης είναι διαθέσιμα στα κορυφαία επίπεδα εξοπλισμού.

Advertisement

Ο οδηγός μέσω ενός διακόπτη μπορούν να επιλέξει την κίνηση: Drive, Reverse, Neutral, Park και Regenerative Braking. Εν τω μεταξύ, η οθόνη των οργάνων ελέγχου δείχνει την ταχύτητα, τη στιγμιαία χρήση ισχύος, τη φόρτιση της μπαταρίας και την απόδοση του κλιματιστικού.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Toyota Proace City: Με την απαραίτητη βοήθεια της PSA

Advertisement

Toyota: Έρχεται το ολοκαίνουριο PROACE CITY compact van

Η Toyota παρουσιάζει το νέο Proace City για την Ευρώπη