Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικές εκδόσεις για τo Toyota Proace το 2020

Ελλάδα 21:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικές εκδόσεις για τo Toyota Proace το 2020

ΝΕΑ

Ηλεκτρικές εκδόσεις για τo Toyota Proace το 2020

ΝΕΑ

Η Toyota ανακοίνωσε πως τόσο η επιβατική όσο και η επαγγελματική έκδοση του μεσαίου της van, Proace θα διατίθενται από το 2020 και σε ηλεκτρική εκδοχή

Advertisement
Advertisement

Λίγο μετά την παρουσίαση της νέας γενιάς του δημοφιλούς μεσαίου van Proace της Toyota, η ιαπωνική εταιρία αποκάλυψε πως από το 2020 θα υπάρχουν διαθέσιμες στην ευρωπαϊκή αγορά και ηλεκτρικές εκδόσεις του μοντέλου τόσο στην επιβατική όσο και στην επαγγελματική μορφή του.

Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος του προγράμματος ανάπτυξης των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της εταιρίας τα οποία πλέον θα βρίσκονται κάτω από τη σκέπη του εξειδικευμένου τμήματος Toyota Professional. Οι συγκεκριμένες εκδόσεις προβλέπεται πως θα αποκτήσουν ένα σημαντικό μερίδιο στην αγορά καθώς όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις προσανατολίζονται στην θέσπιση αυστηρών κανονισμών σε ότι αφορά τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων που βρίσκονται σε κυκλοφορία ενώ πολλές από αυτές θα αναμένεται ότι θα οριοθετήσουν και περιοχές αποκλειστικής κίνησης οχημάτων μηδενικών ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Οι ηλεκτρικές εκδόσεις του Proace αποτελούν προϊόν της συνεργασίας που έχει η Toyota με τον όμιλο PSA και μοιράζονται τεχνολογία με τα αντίστοιχα Peugeot Expert/Partner, Citroen Jumpy/Berlingo και Opel Vivaro/Combo. Σε πρώτη φάση, μέσα στο 2020 θα ξεκινήσει η διάθεση του επαγγελματικού Proace ενώ το 2021 θα ακολουθήσει και αυτή του επιβατικού Proace City.