Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Toyota Land Cruiser με ισχυρότερο κινητήρα diesel

Ελλάδα 9:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Toyota Land Cruiser με ισχυρότερο κινητήρα diesel

ΝΕΑ

Νέο Toyota Land Cruiser με ισχυρότερο κινητήρα diesel

ΝΕΑ

Το Toyota Land Cruiser συνεχίζει την παράδοση του οχήματος παντός εδάφους με πιο ισχυρό κινητήρα ντίζελ 2.800 κ.εκ. (204 ίππων), μέση κατανάλωση καυσίμου στα 7,0 l / 100 km και τις εκπομπές CO 2 στα 192 g / km.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία του Toyota Land Cruiser συνεχίζεται με το ανανεωμένο μοντέλο να προσαρμόζεται στην νέα εποχή.

Με κληρονομιά εκτός δρόμου που καλύπτει σχεδόν 70 χρόνια, το εμβληματικό Land Cruiser της Toyota διατηρεί την ικανότητά του να συνδυάζει ποιότητα, ανθεκτικότητα και αξιοπιστία με απόδοση εκτός δρόμου και ολοένα και μεγαλύτερα επίπεδα πολυτέλειας, και άνεση επιβατών. Τώρα αποκτά αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων με γρηγορότερο λογισμικό και απόκριση οθόνης, Apple CarPlay και Android Auto. Επιπλέον έχει το Toyota Safety Sense δεύτερης γενιάς με βελτιωμένη ανίχνευση πεζών και ποδηλατών PCS και Intelligent Adaptive Cruise Control.

Advertisement
Advertisement

Διαθέσιμο σε περισσότερες από 190 χώρες παγκοσμίως το Land Cruiser έχει αποκτήσει μια σταθερή φήμη ως ένα από τα πιο σκληρά και πιο αξιόπιστα 4×4. Το ανανεωμένο μοντέλο βελτιώνει τη φήμη αυτή με έναν ισχυρότερο κινητήρα ντίζελ 2,8 λίτρων, την υιοθέτηση της τεχνολογίας Stop & Start, αναβαθμίσεις τόσο στο σύστημα πολυμέσων όσο και στην ενεργητική ασφάλεια και την προσθήκη στη γκάμα ενός ειδικού επίπεδου εξοπλισμού (Black Pack) που περιλαμβάνει μόνο οπτικές διαφοροποιήσεις.

Ο κινητήρας ντίζελ 2,8 λίτρων, 4-κύλινδρος, DOHC, common rail επωφελείται από την αύξηση της ισχύος και της ροπής. Η μέγιστη ισχύς αυξήθηκε κατά 27 ίππους και η μέγιστη ροπή αυξήθηκε κατά 50 Nm. Σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, αυτό δίνει στο Land Cruiser μέγιστη ταχύτητα 175 χλμ και μειώνει το χρόνο επιτάχυνσης 0-100 χλμ στα 9,9 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Το επίπεδο εξοπλισμού έχει βελτιωθεί με την υιοθέτηση ενός αναβαθμισμένου συστήματος πολυμέσων. Με ταχύτερη απόκριση λογισμικού και οθόνης, πολλαπλής αφής και προσαρμόσιμη αρχική προβολή. Επιπλέον  το νέο σύστημα προσφέρει συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto. Το σύστημα διαθέτει την δυνατότητα, υπηρεσιών σύνδεσης 3 ετών με χάρτες και τις ενημερώσεις τους διαδικτυακά. Οι συνδεδεμένες υπηρεσίες περιλαμβάνουν την άμεση προβολή της κίνησης, μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο (Google) και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κάμερες ελέγχου ταχύτητας, τη στάθμευση, τις τιμές των καυσίμων και τον καιρό.

Το Land Cruiser διαθέτει το Toyota Safety Sense δεύτερης γενιάς. Αυτό έχει επεκταθεί για να συμπεριλάβει ένα σύστημα ανίχνευσης σύγκρουσης (Pre-Collision System PCS) με ανίχνευση πεζών τόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και Intelligent Adaptive Cruise Control.

Advertisement

Το Black Pack

Εκτός από αυτές τις τεχνολογικές ενημερώσεις, το Land Cruiser προσφέρει επίσης στους πελάτες περισσότερο στυλ και μεγαλύτερο κύρος με τη διαθεσιμότητα ενός ειδικού επίπεδου εξοπλισμού «Black Pack» στη γκάμα μοντέλων.

Advertisement

Τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του νέου, προαιρετικού «Black Pack» περιλαμβάνουν μια εμπρόσθια μάσκα από σκούρο χρώμιο (μια πρώτη για την οικογένεια Land Cruiser), μαύρα περιγράμματα στα φώτα ομίχλης, καθρέφτες πόρτας, πλαίσια πόρτας και διάφανα μαύρα πίσω φανάρια. Το εσωτερικό ενισχύεται από μια μαύρη κεντρική κονσόλα και ταπετσαρίες.

 

Διαβάστε επίσης:

Toyota Land Cruiser Namib: Ένα διαφορετικό SUV

Το Toyota Land Cruiser έφθασε τις 10 εκατομμύρια πωλήσεις

Tο υπερπολυτελές Toyota Land Cruiser από τη Ρωσία