Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Toyota Land Cruiser γίνεται 70 ετών και το γιορτάζει

Ελλάδα 12:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Toyota Land Cruiser γίνεται 70 ετών και το γιορτάζει

ΝΕΑ

To Toyota Land Cruiser γίνεται 70 ετών και το γιορτάζει

ΝΕΑ

Η Toyota γιορτάζει τα 70 χρόνια του Land Cruiser με μια επετειακή έκδοση, η οποία θα παραχθεί σε 600 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο εορτασμού των εφτά δεκαετιών παραγωγής, η επετειακή έκδοση Toyota Land Cruiser 70th Anniversary Edition θα κατασκευαστεί σε 600 μονάδες για την αγορά της Αυστραλίας, χωρίς να αποκλείεται το γεγονός να προσφερθεί και σε άλλες αγορές. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο 2021.

Το κλασικό off-road “αγρίμι” θα κρατήσει τη retro εμφάνιση και θα βασίζεται στο 70 Series. Aπό τα 600 που θα κατασκευαστούν τα 320 θα είναι σε double-cab (καμπίνα για 4 και καρότσα) διάταξη, ενώ τα 200 θα είναι ως single-cab (καμπίνα για δύο επιβάτες και καρότσα). Τα υπόλοιπα 80 θα έχουν την κλασική “κλειστή” μορφή και η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει τη λευκή, την κόκκινη και την μπεζ απόχρωση.

Εξοπλιστικά, το Toyota Land Cruiser 70th Anniversary Edition θα είναι πλήρες και μεταξύ άλλων θα έχει φωτιστικά σώματα που φέρουν φώτα ημέρας LED, καθώς και σκουρόχρωμες 16 ιντσών ζάντες αλουμινίου. Το εσωτερικό έχει επενδυθεί με δέρμα στο τιμόνι και στον λεβιέ ταχυτήτων, ενώ υπάρχει αρκετές ασημί πινελιές. Ακόμα, η τύπου ξύλινη επένδυση αναβαθμίζει την εικόνα της καμπίνας.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό του επετειακού Land Cruiser υπάρχει ένας θηριώδης 4.5 turbodiesel V8 κινητήρας απόδοσης 203 ίππων και 430 Nm ροπής. Συνδυάζεται μόνο με το χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Toyota παρουσίασε για πρώτη φορά το ικανό SUV της το 195, το οποίο ονόμασε BJ. To 1954, η ιαπωνική φίρμα το μετονόμασε σε Land Cruiser και από τότε το όνομά του συνδέεται με έννοιες όπως off-road ικανότητες και σκληροτράχυλο χαρακτήρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota: Περιορίζει τη μεταπώληση του Land Cruiser
Ο Τom Hanks πουλάει το προσωπικό του Toyota Land Cruiser FJ40
Παγκόσμια Παρουσίαση: Toyota Land Cruiser LC300

 

Advertisement