Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το τολμηρό design και οι κινητήρες του SEAT Leon (video)

Ελλάδα 21:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το τολμηρό design και οι κινητήρες του SEAT Leon (video)

ΝΕΑ

Το τολμηρό design και οι κινητήρες του SEAT Leon (video)

ΝΕΑ

Το μικρομεσαίο μοντέλο της SEAT υιοθετεί μια νέα σχεδιαστική γλώσσα, ενώ διατίθεται σε μια πλήρη γκάμα κινητήρων.

Advertisement
Advertisement

Διαθέσιμο στην ελληνική αγορά είναι εδώ και αρκετούς μήνες το τελευταίας γενιάς SEAT Leon, το οποίο ξεχωρίζει για την τολμηρή του σχεδίαση αλλά και την ευρεία γκάμα κινητήρων.

Το μικρομεσαίο μοντέλο της ισπανικής εταιρείας, το οποίο βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με τα Golf και Octavia, MQB Evo, φέρει αυξημένο μήκος κατά 86 mm (4,358 μ.) συγκριτικά με τον πρόγονό του, ενώ στην έκδοση Tourer η αύξηση αποτυπώνεται σε 93 mm (4,642 μ.).

Η αύξηση των διαστάσεων, ωστόσο, αποτελεί μόνο έναν από τους τομείς διαφοροποίησης. Περί design ο λόγος, έχει υιοθετηθεί μια εκ βάθρων διαφορετική «γλώσσα», σαφώς πιο νεωτεριστική.

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστική είναι η αφθονία ακμών και καμπυλών στο αμάξωμα, ενώ στο εμπρός τμήμα συναντώνται τριγωνικοί προβολείς, πιο επιθετική μάσκα και εισαγωγές αέρα με ενσωματωμένα φώτα ομίχλης.

Στο πίσω μέρος, το βλέμμα μαγνητίζει η λεπτή λωρίδα LED η οποία διατρέχει όλο το πλάτος της θύρας του πορτ-παγκάζ και ενοποιεί τα φωτιστικά σώματα.

Advertisement

Πλήρης γκάμα κινητήρων

Όσον αφορά την γκάμα κινητήρων αυτή προβάλλει πλήρης, καθώς απαρτίζεται από μοτέρ βενζίνης, ντίζελ, συμπιεσμένου φυσικού αερίου, ήπια υβριδικούς κινητήρες και plug-in hybrid.

Advertisement

Στην κορυφή βρίσκεται η τελευταία (PHEV) με την κωδική ονομασία e-Hybrid, η οποία διατίθεται και με τα δύο είδη αμαξώματος.

Το κινητήριο σύνολο απαρτίζεται από έναν turbo βενζινοκινητήρα των 1,4 λίτρων (TSI) επωφελούμενο από άμεσο ψεκασμό, ο οποίος αποδίδει 155 ps. Παράλληλα, υπάρχει και ηλεκτρικό μοτέρ των 115 ίππων, με τη συνδυαστική απόδοση ν’ αντιστοιχεί σε 204 ps και 350 Nm ροπής.

Advertisement

Επιπροσθέτως, υπάρχει και μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13kWh η οποία χαρίζει στο μοντέλο ηλεκτρική αυτονομία 72 χλμ. (συνολική=800 χλμ.). Οι εκπομπές CO2 στο Leon e-Hybrid κυμαίνονται μεταξύ 25-30 γρμ./χλμ, ενώ η κατανάλωση (βάσει WLTP) αποτυπώνεται σε μόλις 1,1 – 1,3 λίτρα ανά 100 χλμ.

Για να δείτε τις τιμές του SEAT Leon plug-in hybrid πατήστε εδώ

Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις  αποδίδουν μεταξύ 90PS και 190PS και περιλαμβάνουν τρικύλινδρους κινητήρες TSI 1.0lt (90PS και 110PS) και κινητήρες 1.5lt (130PS και 150PS). Ισχυρότερος είναι ο κινητήρας TSI 190 ps 2.0lt που συνδέεται με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη.

Όλες οι εκδόσεις ντίζελ (TDI) είναι 2λιτρες με 115PS και 150PS. Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει επίσης CNG 1.5lt TGI με την ισχύ να αντιστοιχεί σε 130 PS.

Επίσης, όσοι αναζητούν μια εξηλεκτρισμένη έκδοση, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα φόρτισης του μοντέλου υπάρχουν και 48βολτες ήπια υβριδικές εκδόσεις. Αυτές διατίθενται είτε με 1.000αρη TSI των 110 ίππων είτε με 1.500αρη TSI των 150 ps και προσφέρονται αποκλειστικά με DSG.

Δείτε το SEAT Leon στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης: 

SEAT Tarraco eHybrid με 245 ps και κατανάλωση 1.6 lt./100 km

Το CUPRA Formentor με τους 400 ίππους εθεάθη στο Nurburgring

Πρώτη δοκιμή: SEAT Leon 1.5 EcoTSI FR