Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια είναι τα αυτοκίνητα που δεν θέλουν οι κλέφτες;

Ελλάδα 11:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια είναι τα αυτοκίνητα που δεν θέλουν οι κλέφτες;

ΝΕΑ

Ποια είναι τα αυτοκίνητα που δεν θέλουν οι κλέφτες;

ΝΕΑ

Σ’ αυτή τη λίστα, σίγουρα θα ήθελες να δεις το αυτοκίνητό σου! Είναι τα μοντέλα που… απέχουν από τα γούστα των κλεφτών.

Advertisement
Advertisement

Αν είναι να δεις το μοντέλο του αυτοκινήτου σου να συμπεριλαμβάνεται σε μία λίστα με κλοπές, θα ήθελες να είναι μόνο αυτή!

Στην οποία η Hellas Direct κατέγραψε και φέτος, εκείνα τα οχήματα που δεν προτιμούν οι κλέφτες στην Ελλάδα. Ναι, έχουν και αυτοί τις… προτιμήσεις τους, οι οποίες εξαρτώνται από μια σειρά παραμέτρων, όπως η ευκολία ή η δυσκολία διάρρηξης, η πρόσβαση σε ανταλλακτικά και ούτω καθ’ εξής.

Με βάση, λοιπόν, τα στοιχεία της εταιρείας έως το τέλος του 2022, τα παρακάτω μοντέλα είναι αυτά που κλάπηκαν με τη μικρότερη συχνότητα. Μιλάμε είτε για μερική κλοπή, δηλαδή κάτι να «ξαφρίστηκε» από μέσα, είτε για ολική κλοπή, δηλαδή να έκανε, ολόκληρο το όχημα, φτερά.

Advertisement
Advertisement

Το Honda Civic και το Toyota Avensis, είναι τα αυτοκίνητα που απέχουν μακράν, απ’ τις… επιλογές των κλεφτών, ενώ σε περίοπτη θέση στη λίστα, συναντάμε το Seat Ibiza, το Fiat Seicento, το Fiat Punto, το Hyundai Getz, το Peugeot 206, το Hyundai i30, το Toyota Auris, το Nissan Almera.

Άρα και η παλαιότητα παίζει το ρόλο της, καθώς κάποια από αυτά τα μοντέλα, πριν από μερικά χρόνια, ήταν ιδιαίτερα δελεαστικά για τους κλέφτες.

Advertisement

Κλοπές αυτοκινήτων: Ο πιο «μικρός» την πληρώνει

Advertisement

Σχεδόν τριπλάσια είναι η πιθανότητα να σου κλέψουν το αυτοκίνητα, αν το μήκος του είναι κάτω από 3,7m. Αυτό έδειξαν τα στοιχεία της Hellas Direct, για το 2022.

Ο νέος είναι ωραίος αλλά και πιο ευάλωτος

Advertisement

Για κάθε 1000 οδηγούς ηλικίας 20-29, ασφαλισμένους στην Hellas Direct, υπήρξαν 9 περιπτώσεις που την πάτησαν.

Δεν είναι μικρή η διαφορά με τις άλλες ηλικίες, μάλιστα είναι πάνω από διπλάσια από τους πάνω από 50. Όπως φαίνεται και στον πίνακα, όσο πιο νέος, τόσο πιο ελκυστικός. Στους κλέφτες, σίγουρα.

Κλοπές αυτοκινήτων: Όλες οι ώρες δεν είναι ίδιες

Σύμφωνα με τα εταιρικά στοιχεία, οι περισσότερες κλοπές αυτοκινήτων φαίνονται το πρωί. Και είναι πολύ λογικό γιατί τότε δηλώνονται.

Η μέρα με τις περισσότερες κλοπές φαίνεται να είναι η Δευτέρα, ενώ, ίσως λίγο παράδοξα, οι πιο χαλαρές ημέρες με τις λιγότερες κλοπές είναι το Σάββατο και η Κυριακή.

Ο πιο «ξεκούραστος» μήνας, αναφορικά με τις κλοπές του 2022 σε ασφαλισμένα αυτοκίνητα στην Hellas Direct, ήταν ο Αύγουστος, ενώ μια κάποια υπερδραστηριότητα παρουσιάστηκε το Μάρτιο. Μόλις δηλαδή έφυγε ο χειμώνας, οι κλέφτες έπιασαν δουλειά.

ΑΚΟΜΑ:
Πανικός από την απίστευτη νέα μέθοδο κλοπής αυτοκινήτων (+video)
Τα πιο επικίνδυνα αυτοκίνητα για κλοπή στην Ελλάδα
Hellas Direct: Αλλάζει την ασφάλεια για τα καλά!