Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το Tesla Roadster θα κάνει ρεκόρ στο ‘ring

Ελλάδα 11:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Tesla Roadster θα κάνει ρεκόρ στο ‘ring

Mobility

Το Tesla Roadster θα κάνει ρεκόρ στο ‘ring

Mobility

Ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk είναι απόλυτα βέβαιος πως το νέο Roadster θα κάνει τη διαφορά και το Nurburgring, γράφοντας νέο ρεκόρ με τον ταχύτερο γύρο του.

Advertisement
Advertisement

 

Ο λακωνικός διάλογος του Elon Musk στο Twitter με κάποια από τις ακολούθους του (με την οποία συχνά- πυκνά έχουν τέτοιου είδους επικοινωνία όπως φαίνεται) δείχνει μεγάλη βεβαιότητα από τον Mr Tesla για τις ικανότητες του Roadster δεύτερης γενιάς που ετοιμάζεται. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ρεκόρ στην θρυλική πίστα του Nurburgring με το Model S να σπάει το πολύ πρόσφατο προηγούμενο της Porsche Taycan Turbo, ο διάλογος του Musk με μια οπαδό των μοντέλων της Tesla ήταν αποκαλυπτικός.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν το Roadster θα είναι ακόμα ταχύτερο από το Model S, ο Musk απάντησε λακωνικά αλλά και τρόπο που δεν χωράει αμφισβήτηση, «οπωσδήποτε». Θυμίζουμε πως το ρεκόρ για τα αυτοκίνητα παραγωγής είνναι 6’:44,97” και τον έχει σημειώσει η Lamborghini Aventador SVJ. Το νέο Roadster που έχει παρουσιαστεί ως πρωτότυπο εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, θα έχει τρία ηλεκτρικά μοτέρ και μια συστοιχία μπαταριών 200 kWh (που είναι τεράστια απόδοση για το μέγεθος του αυτοκινήτου).

Advertisement

Με αυτά τα χαρακτηριστικά, η Tesla έχει ανακοινώσει πως το νέο Roaster θα επιταχύνει από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα μόλις σε 1,9 δευτερόλεπτα, ενώ στα 160 χλμ./ώρα θα φτάνει σε 4,2”. Η αλήθεια είναι πως μέσα στα επόμενα χρόνια, περιμένουμε και από άλλους κατασκευαστές να κάνουν τις σχετικές προσπάθειες για νέο ρεκόρ στη Γερμανική πίστα. Με τα νέα hypercars που αναμένεται να παρουσιαστούν από τις Aston Martin, Porsche, Lotus και Mercedes, ο χρόνος της Aventador SVJ θα μοιάζει σαν να έχει γίνει… με τα πόδια!

Advertisement