Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ερχεται το φθηνό Tesla – Πόσο θα κοστίζει;

Ελλάδα 9:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ερχεται το φθηνό Tesla – Πόσο θα κοστίζει;

ΝΕΑ

Ερχεται το φθηνό Tesla – Πόσο θα κοστίζει;

ΝΕΑ

Το μικρότερο μοντέλο της Tesla που ανακοινώθηκε επίσημα το 2020, πλησιάζει όλο και περισσότερο στην επίσημη αποκάλυψή του και εδώ έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα περιμένουμε να δούμε σε αυτό.

Advertisement
Advertisement

Δεν έχει ακόμη ονομαστεί επίσημα και αναφέρεται συχνά ως «Tesla Model 2», αν και σε ορισμένες «φήμες» έχει παρατηρηθεί και το όνομα Model C.

Το μοντέλο που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2023, θα τοποθετηθεί στη γκάμα της Tesla κάτω από το Model 3, κάνοντας σχέδια για επανάσταση στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτού του μεγέθους, έχοντας και σημαντική βοήθεια από την τιμή που υπολογίζεται να είναι κοντά στα 22.000 ευρώ. Η Tesla δεν έχει δώσει και πολλά στοιχεία σχετικά με το επερχόμενο μοντέλο της που θα παίζει το ρόλο της βασικής επιλογής. Η μόνη αναφορά που έχουμε για την εμφάνιση του νέου μικρού Tesla είναι ένα επίσημο σκίτσο που αποκαλύφθηκε το 2020.

Advertisement
Advertisement

Την ίδια χρονιά, ο Elon Musk υποσχέθηκε να κυκλοφορήσει το μοντέλο στην αγορά σε περίπου τρία χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή αποκάλυψε τη λιανική τιμή που έχει θέσει ως στόχο για το νέο αυτό μοντέλο. Το νέο Tesla θα μπορούσε να υιοθετήσει ένα αεροδυναμικό πεντάθυρο αμάξωμα που προφανώς θα έχει την ίδια «καθαρή» διάθεση με τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας αλλά σε μικρότερη κλίμακα. Κάποια από τα στοιχεία που έχουμε δει στα άλλα μοντέλα της εταιρείας, μπορεί να δίνουν το παρόν και στο μικρότερο, όπως οι αναδυόμενες λαβές των θυρών, η μάρκα χωρίς σχάρα, η πανοραμική ηλιοροφή και οι προβολείς LED τοποθετημένοι στα μπροστινά φτερά.

Φυσικά, στο εσωτερικό πιθανότατα θα διατηρείται ο χαρακτηριστικός σχεδιαστικός μινιμαλισμός της Tesla, με μια τεράστια οθόνη αφής του συστήματος infotainment σε κατακόρυφο προσανατολισμό. Μεγάλοι αναμένεται να είναι και οι χώροι για τις αποσκευές και τους επιβάτες, αξιοποιώντας την αρχιτεκτονική της επίπεδης πλατφόρμας. Εάν η Tesla τηρήσει τις υποσχέσεις της για τη βασική τιμή των 22.000 ευρώ, τότε το συμπαγές hatchback θα καταφέρει καίριο χτύπημα στην αγορά όπου «βαριά ονόματα» έχουν προλάβει να κάνουν αξιόλογη εμπορική πορεία.

Advertisement

Τα VW ID.3 και Nissan Leaf θα «απειληθούν» ευθέως, ενώ με μια τέτοια τιμή για το «Baby Tesla», δεν θα «αισθάνονται άνετα» ούτε τα μικρότερα ηλεκτρικά, όπως είναι τα Peugeot e-208 και Honda e. Σε ότι έχει να κάνει με την αυτονομία, ο ίδιος ο Musk έχει επισημάνει πως το μίνιμουμ αποδεκτό για ένα μοντέλο της Tesla, είναι τα 402 χιλιόμετρα, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε και ανάλογα πιο σύγχρονες μπαταρίες για το νέο αυτό μικρό μοντέλο. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει πιθανότατα από το Gigafactory στη Κίνα, τόσο για την τοπική αγορά όσο και για τις εξαγωγές σε όλο τον κόσμο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Aυτή η γυναίκα μετέτρεψε ένα Tesla σε αγροτικό (video)
Tesla Cybertruck: Ένα pick-up με αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα;
H Waymo προσφέρει αυτόνομες διαδρομές (+video)

 

 

Advertisement