Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Tesla Model S εκθρόνισε την Porsche Taycan Turbo στο Nurburgring

Ελλάδα 15:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Tesla Model S εκθρόνισε την Porsche Taycan Turbo στο Nurburgring

ΝΕΑ

Το Tesla Model S εκθρόνισε την Porsche Taycan Turbo στο Nurburgring

ΝΕΑ

Ο τίτλος του ταχύτερου ηλεκτρικού παραγωγής… μπήκε στο μάτι του Elon Musk, ο οποίος πλέον πλέει σε πελάγη ευτυχίας – Αναμένεται να περάσουν στην αντεπίθεση οι Γερμανοί.

Advertisement
Advertisement

Αυξάνονται οι μνηστήρες που διεκδικούν τον βαρύτιμο τίτλο του ταχύτερου ηλεκτρικού παραγωγής. Οι κατασκευαστές… λύνουν τις διαφορές τους στο Nurburgring, όπου «κατεβαίνουν» με τα ισχυρότερά τους όπλα.

To 2019, ηλεκτρικός «Βασιλιάς» της Πράσινης Κόλασης αναδείχθηκε η Porsche Taycan Turbo με χρόνο 7 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα, στην ελαφρώς συντομότερη διαδρομή της πίστας, των 20,6 χλμ. Πίσω από το ισχυρό γερμανικό αυτοκίνητο καθόταν ο επαγγελματίας οδηγός της μάρκας, Lars Kern.

Όσο… κράτησε, κράτησε όμως το ρεκόρ για την Porsche, μιας και καταρρίφθηκε από το Tesla Model S Plaid. Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο Elon Musk γνωστοποίησε την επιτυχία της αμερικανικής εταιρείας αναφέροντας πως «το Tesla Model S Plaid πέτυχε ένα παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παραγωγής. Δεν ήταν καθόλου “πειραγμένο, και ερχόταν κατευθείαν από το εργοστάσιο».

Με μεγάλο του προσόν του τους 1.025 ίππους και τα 2,1 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα, το sedan ολοκλήρωσε το κομμάτι των 20,6 χλμ. σε 7:30.909 λεπτά, όταν για τη μεγαλύτερη διαδρομή των 20,832 χλμ. απαιτήθηκαν 7:35.579.

Advertisement

Η εκθρόνιση της Taycan Turbo, δεν αποκλείεται να αφυπνίσει την Porsche, δημιουργώντας μια νέα άτυπη κόντρα ανάμεσα στους δύο κατασκευαστές. Σε αυτή την περίπτωση η γερμανική μάρκα θα παίξει τα ρέστα της με την κορυφαία Taycan Turbo S των 761 PS που ολοκληρώνει το σπριντ «0-100» σε 2,8 δλ.

Σημειωτέον ότι το TeslaModel S Plaid ενσωματώνει τρία ηλεκτρικά μοτέρ που παράγουν 1.020 ίππους, χαρίζοντας εντυπωσιακές επιδόσεις. Το 0-100 έρχεται σε 2,1 δλ., το ¼ του μιλίου ολοκληρώνεται σε 9,23 δλ. και η τελική φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έντονη η ανησυχία για το Autopilot της Tesla
Tesla «έδωσε» τον οδηγό του στην αστυνομία
Η Porsche ανοίγει πόλεμο με τις Ferrari και Lamborghini