Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το τελευταίο θερμικό Audi RS6 θα είναι και το πιο ακραίο!

Ελλάδα 16:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το τελευταίο θερμικό Audi RS6 θα είναι και το πιο ακραίο!

ΝΕΑ

Το τελευταίο θερμικό Audi RS6 θα είναι και το πιο ακραίο!

ΝΕΑ

Η Audi ετοιμάζει ένα πολύ πικάντικο RS6 πριν περάσει στην εξηλεκτρισμένη εποχή του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Η Audi τα τελευταία χρόνια έχει περιορίσει τις εκδόσεις του θρυλικού RS6 προσφέροντας ουσιαστικά την Avant στην κορυφαία έκδοση Performance. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει διατηρήσει τον εκρηκτικό χαρακτήρα του εντυπωσιακού station wagon με το V8 κινητήρα να αποδίδει 630 ίππους και 850 Nm ροπής.

Αυτό από ότι φαίνεται δεν είναι αρκετό για την Audi η οποία θέλει να αποχαιρετήσει την τελευταία γενιά του RS6 με τον τρόπο που του αξίζει. Η έντονη φημολογία και ταυτόχρονα κάποιες κατασκοπευτικές εικόνες που διέρρευσαν αποδεικνύουν ότι η Audi ετοιμάζει μια πολύ πικάντικη νέα RS6.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο είναι βασισμένο στην έκδοση Avant και από τις εικόνες δείχνει να έχει ακόμα πιο επιθετική εμφάνιση. Στο εμπρός μέρος έχουν γίνει αλλαγές που διαχωρίζουν τις γρίλιες με το κάτω μέρος του προφυλακτήρα, θυμίζοντας τα σπορ μοντέλα της Audi.

Πίσω από τους εμπρός τροχούς υπάρχει μια νέα εισαγωγή αέρα, ενώ η αεροτομή στο πίσω μέρος είναι πολύ πιο μεγάλη σε σχέση με την έκδοση Performance.

Όσο για τις επιδόσεις, ο κινητήρας αναμένεται να είναι ο ίδιος V8 των 4.0 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια δύο τούρμπο θα ξεπερνάει τους 650 ίππους. Φυσικά, το αγριεμένο RS6 θα είναι τετρακίνητο, ενώ ιδιαίτερη προσπάθεια θα έχει δοθεί στη μείωση του βάρους, στις αναρτήσεις και τα φρένα.

Advertisement

Είναι πολύ πιθανό πολλά εξαρτήματα πλέον να είναι από ανθρακονήματα, ενώ και οι ζάντες θα είναι από ελαφρύ κράμα αλουμινίου. Περισσότερα για το νέο RS6 αναμένεται να δούμε μέσα στο 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lancia vs Audi: Δείτε την αναβίωση της πιο επικής μάχης (+video)
To Audi A3 θα αργήσει να γίνει ηλεκτρικό
Audi Q4 e-tron 50 quattro: Η ηλεκτροκίνηση σε πάει παντού!