Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Ricochet ήρθε για να ταπεινώσει τα Hummer (+video)

Ελλάδα 9:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Ricochet ήρθε για να ταπεινώσει τα Hummer (+video)

ΝΕΑ

Το Ricochet ήρθε για να ταπεινώσει τα Hummer (+video)

ΝΕΑ

Το Plan B Ricochet κατασκευάστηκε με μοναδικό στόχο να αντέξει ακόμα και πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Advertisement
Advertisement

Όταν η στρατιωτική βιομηχανία αποφασίζει να κατασκευάσει ένα στρατιωτικό όχημα το κάνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Δεν προσπαθεί να κρύψει κάτι, έχει τα πάντα σε υπερθετικό βαθμό και δείχνει σε όλους ότι τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει.

Αυτό προσπάθησε να κάνει και η Plan B όταν κατασκεύασε το Ricochet, ένα στρατιωτικό όχημα που κάνει ακόμα και τα Humvee να τρέμουν. Το όχημα παρουσιάστηκε στην έκθεση SEMA και σίγουρα η έμπνευσή του ήταν τα θηριώδη Humvee. Το Ricochet είναι βασισμένο στο πάτωμα του Hummer και το «κουστούμι» του είναι τόσο ανθεκτικό που μπορεί να αντέξει την επίθεση ακόμα και ενός AK-47.

Advertisement
Advertisement

Τα παράθυρα επίσης είναι αλεξίσφαιρα με πάχος 2 ίντσες, ενώ δεν είναι ενσωματωμένα στις πόρτες για περισσότερη ασφάλεια. Οι πόρτες από την άλλη παίζουν το ρόλο ασπίδας αν απαιτηθεί από τους χρήστες, ενώ στην κορυφή υπάρχει βάση για ένα όπλο 50 χιλιοστών. Φυσικά, το Ricochet μπορεί να παραμετροποιηθεί σε απίστευτο βαθμό προκειμένου να έρθει στα μέτρα κάθε στρατιωτικής επιχείρησης.

Ο κινητήρας είναι diesel 6.6 λίτρων της Duramax και συνεργάζεται με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων της Allison. Η κίνηση μεταφέρεται και στους 4 τροχούς, ενώ μπορεί να κινηθεί σε όλα τα τερέν χάρη στους τροχούς των 20 ιντσών με τα θηριώδη ελαστικά. Στον εξοπλισμό συναντάμε μια μπαταρία 110V για παροχή ενέργειας σε περίπτωση ανάγκης. Η τιμή του αυτοκινήτου ξεκινάει από τοις 280.000 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει τις 450.000 ευρώ, ανάλογα με τον εξοπλισμό.

Advertisement

Βίντεο του Plan B Ricochet.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Audi μας δείχνει κάτι από το Q8 e-tron
Δοκιμή: Peugeot 308 1.5 BlueHDi EAT8 130 PS
Πότε θα δούμε τα πρώτα Zeekr στην Ευρώπη;