Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα δούμε τα πρώτα Zeekr στην Ευρώπη;

Ελλάδα 15:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα δούμε τα πρώτα Zeekr στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε τα πρώτα Zeekr στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Η Geely έχει βάλει τον πήχη ψηλά για τη νέα της μάρκα Zeekr την οποία σύντομα θα δούμε στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Η Geely έχει ανοίξει για τα καλά τα φτερά της στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας επεκτείνοντας τις δράσεις τις σε όλα τα μέτωπα. Μετά τις Volvo, Lotus, Polestar και μερίδιο της Daimler, ο κινεζικός κολοσσός παρουσίασε μια νέα μάρκα, την Zeekr, η οποία μάλιστα παρουσίασε τα πρώτα δύο αυτοκίνητά της, το 001 και το 009.

Η επιτυχία του ηλεκτρικού μοντέλου 001 ήταν άμεση καθώς ήδη έχει πουλήσει πάνω από 10.000 μονάδες μόνο τον Οκτώβριο στην Κίνα. Με βάση τη νέα πλατφόρμα SEA της Geely, το 001 διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες που προσφέρουν τετρακίνηση και συνδυασμένη απόδοση 544 ίππους και 700 Nm ροπής. Αυτό θα επιτρέψει στο αυτοκίνητο να κάνει το 0-100 km/h σε 3,8 δευτερόλεπτα και να φτάνει στην τελική ταχύτητα των 200 km/h.

Advertisement
Advertisement

Η Geely έχει μεγάλα σχέδια για την Zeekr καθώς θέλει άμεσα να ξεκινήσει τις πωλήσεις των μοντέλων της στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του An Conghui, CEO της Geely Auto, η εταιρεία στοχεύει να αναπτυχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο και τα επόμενα δύο χρόνια θα έχει έτοιμα έξι νέα μοντέλα σε διάφορες κατηγορίες.

Το 2023 είναι η χρονιά που η Zeekr σκοπεύει να εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά, σε πρώτη φάση με τέσσερα μοντέλα. Αυτό σημαίνει ότι στα ήδη υπάρχοντα 001 και 009 MPV αναμένεται να κατασκευαστούν ακόμα δύο που θα ανήκουν στην κατηγορία των sedan και SUV. Φυσικά, τα μοντέλα θα πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές προκειμένου να μπορούν να πάρουν έγκριση στις αγορές της Ευρώπης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι ετοιμάζουν Renault και Geely;
Πού το πάει η Geely; Ποια εταιρεία εξαγοράζει;
Το πρώτο μοντέλο της Zeekr της νέας μάρκας της Geely

Advertisement