Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Audi μας δείχνει κάτι από το Q8 e-tron

Ελλάδα 17:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Audi μας δείχνει κάτι από το Q8 e-tron

ΝΕΑ

H Audi μας δείχνει κάτι από το Q8 e-tron

ΝΕΑ

Λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα η Audi δίνει στη δημοσιότητα teasers του νέου της μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Για το Audi e-tron ακούσαμε για πρώτη φορά πριν από περίπου επτάμισι χρόνια, όταν η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε το σχέδιό της για τη δημιουργία ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριου του 2015, θα παρουσίαζε στην Φρανκφούρτη ένα εντυπωσιακών διαστάσεων πρωτότυπο το οποίο είχε και μια καινούργια (τότε) και χαρακτηριστικά αντιπροσωπευτική ονομασία: ήταν το e-tron.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο παραγωγής (φωτογραφίες κάτω) θα παρουσιαζόταν επίσημα τρία χρόνια αργότερα (2018) στο Παρίσι. Η Audi είχε επιτύχει τον στόχο της που να προκαλέσει εντύπωση και να δείξει την τεχνολογική δυναμική της. Ένα ογκώδες SUV όχημα ήταν η καλύτερη επιλογή για να το καταφέρει.

Έκτοτε ο χαρακτηρισμός «e-tron» χρησιμοποιήθηκε και σε άλλα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα τής εταιρείας ως δεύτερο συνθετικό αυτής, με την γραμματαριθμητική ονομασία τους να προηγείται. Έτσι, το αρχικό e-tron έχασε την αποκλειστικότητα της ονοματοδοσίας του. Συνεπώς στην Audi έπραξαν αυτό που όλοι καταλαβαίναμε περί τίνος πρόκειται επί της ουσίας. Πλέον, το e-tron θα ονομάζεται Q8 e-tron (όπως και Q8 Sportback e-tron, στην αντίστοιχη εκδοχή) και θα είναι η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή τού μοντέλου.

Advertisement

Η επίσημη παρουσίασή του έχει οριστεί για τις 9 Νοεμβρίου. Ωστόσο, η εταιρεία δημοσίευσε μία πρώτη φωτογραφία στην οποία μπορούμε να διακρίνουμε το γενικό περίγραμμα του αμαξώματος και των δύο εκδοχών τού αυτοκινήτου, όπως και τη σχεδίαση των φώτων, εμπρός και πίσω. Μόλις η Audi ανακοινώσει επίσημα τα στοιχεία που αφορούν τόσο στο Q8 e-tron όπως και στο Q8 Sportback e-tron, το newsauto.gr θα σας ενημερώσει αμέσως.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Audi του Ken Block βάζει φωτιά στο Λας Βέγκας (+video)
Φουλ ηλεκτρική επίθεση από την Audi
Audi Q4 Sportback e-tron: Η σπορ γοητεία των ηλεκτρικών (+video)