Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ρεκόρ του SSC Tuatara θα αργήσει λόγω ενός ατυχήματος (+video)

Ελλάδα 0:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ρεκόρ του SSC Tuatara θα αργήσει λόγω ενός ατυχήματος (+video)

ΝΕΑ

Το ρεκόρ του SSC Tuatara θα αργήσει λόγω ενός ατυχήματος (+video)

ΝΕΑ

Το SSC Tuatara έχει δώσει αρκετές υποσχέσεις για την τελική που μπορεί να πετύχει, ωστόσο -όπως όλα δείχνουν- αυτό το ατύχημα θα καθυστερήσει την εταιρεία να αποδείξει αυτό που πραγματικά μπορεί.

Advertisement
Advertisement

Για όσους δεν γνωρίζουν, το SSC Tuatara είναι ένα hypercar αμερικανικής προέλευσης, το οποίο εφοδιάζεται με έναν twin-turbo 5.9 V8 κινητήρα απόδοσης 1.768 ίππων (όταν κινείται με αιθανόλη Ε85).

Η SCC είχε δεχτεί αρκετά σχόλια αμφισβήτησης σχετικά με τη δημοσίευση ενός βίντεο, στο οποίο έδειχνε ότι κατέρριπτε το ρεκόρ τελικής ταχύτητας. Έπειτα από αρκετούς μήνες, το SSC Tuatara επιχείρησε μια προσπάθεια στις 17 Ιανουαρίου και η εταιρία ανακοίνωσε πως σε αυτή το Tuatara κινούμενο και στις δύο αντίθετες κατευθύνσεις κατάφερε να σημειώσει μέση ταχύτητα 455,3 χλμ./ώρα.

Η SSC αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια ακόμα προσπάθεια, ώστε να αγγίξει την “300άρα” (μίλια ανά ώρα, δηλαδή τα 482,8 km/h). Το “ραντεβού” της επιχείρησης επίτευξης παγκοσμίου ρεκόρ είχε προγραμματιστεί για τις 17 Απριλίου, αλλά λόγω ενός ατυχήματος που συνέβη στο φορτηγό που μετέφερε το αυτοκίνητο, θα καθυστερήσει τα πλάνα της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, το φορτηγό που μετέφερε το SSC Tuatara έπεσε, λόγω ισχυρών ανέμων με αποτέλεσμα το hypercar να φέρει σοβαρές -επισκευάσιμες όμως- ζημιές. Ευτυχώς, εκτός από το αυτοκίνητο, δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί, αλλά το… νέο ρεκόρ ταχύτητας από πλευράς της SSC είναι σίγουρο ότι θα καθυστερήσει.

Να θυμίσουμε ότι οι πρώτοι ισχυρισμοί της SSC ήταν ότι το υπεραυτοκίνητό τους μπορούσε να ξεπεράσει τα 500 km/h, ωστόσο αυτό που κατάφερε -όπως αναφέραμε και παραπάνω- ήταν τα 455,3 km/h.

Advertisement

Στο παρακάτω βίντεο του The Drive φαίνεται το SSC Tuatara αρκετά “τραυματισμένο”, αλλά ο ιδρυτής της φίρμας ανέφερε ότι πρόκειται για αισθητικές ζημιές και ότι το σασί, το μηχανικό σύνολο και το σύστημα ανάρτησης έχουν μείνει ανέπαφα.

Advertisement

Car Carrier Flipped In a Wind Storm Had a Rare SSC Tuatara Hypercar Inside. Oh, The Damage. from The Drive on Vimeo.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ρεκόρ ταχύτητας από το SSC Tuatara με 455,3 χλμ./ώρα (+video)
SSC Tuatara: Έτσι έπιασε τα 532 χλμ./ώρα (video)
Έτσι θα δείχνει το νέο Jeep Grand Cherokee

Advertisement