Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

SSC Tuatara: Οι αμφιβολίες για το ρεκόρ οδηγούν σε νέα προσπάθεια

Ελλάδα 21:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

SSC Tuatara: Οι αμφιβολίες για το ρεκόρ οδηγούν σε νέα προσπάθεια

ΝΕΑ

SSC Tuatara: Οι αμφιβολίες για το ρεκόρ οδηγούν σε νέα προσπάθεια

ΝΕΑ

Η αμερικανική εταιρεία θα επιστρατεύσει ξανά το υπεραυτοκίνητό της, θέλοντας να αποδείξει πως το ρεκόρ δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Advertisement
Advertisement

“Φωτιές” άναψαν πριν λίγες μέρες πολλοί Youtubers και φίλοι της αυτοκίνησης ανά τον κόσμο, όταν αμφισβήτησαν την πιστότητα του προσφάτου ρεκόρ ταχύτητας του αμερικανικού hypercar, SSC Tuatara.

Οι “κραυγές”, έφτασαν και στα αυτιά του ισχυρού άνδρα της εταιρείας, Jerod Shelby, ο οποίος ναι μεν υπεραμύνθηκε της προσπάθειας του οδηγού, Oliver Webb, πίσω από το τιμόνι του Tuatara, ανήγγειλε, ωστόσο, τη διενέργεια μιας νέας προσπάθειας με φόντο την εξάλειψη των όποιων αμφιβολιών.

«Ό,τι και να κάνουμε τις επόμενες μέρες για την κατάρριψη του ρεκόρ, πάντα κάποιοι θα αμφισβητούν την εγκυρότητά του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της αμερικανικής μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Η θύελλα αμφιβολιών προέκυψε όταν πολλοί ειδικοί ανέλυσαν το δημοσιευθέν βίντεο του ρεκόρ, διακρίνοντας κραυγαλέες διαφορές μεταξύ των δεδομένων του GPS, και της πραγματικής ταχύτητας του αυτοκινήτου.

Οι φωνές έγιναν ακόμα πιο έντονες μετά μια ανακοίνωση της εταιρείας που είχε παραχωρήσει το σύστημα μέτρησης του χρόνου, Dewetron, όπου διευκρινιζόταν πως δεν πιστοποίησε το ρεκόρ.

Advertisement

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοίνωσε ο Jerod Shelby, το Tuatara θα επιστρέψει στην πίστα «στο πολύ άμεσο μέλλον», ενώ προκειμένου να πιστοποιηθεί σε απόλυτο βαθμό το ρεκόρ, θα «χρησιμοποιηθεί ο εξοπλισμός χρονομέτρησης πολλών εταιρειών».

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως το… αμφισβητούμενο ρεκόρ του Tuatara σημειώθηκε στα μέσα Οκτωβρίου, όταν σε δύο περάσματα καταγράφηκαν ταχύτητες 484,53 και 532,92 χλμ./ώρα (σ.σ. μέσος όρος 508.73 χλμ./ώρα).

Η προσπάθεια έλαβε χώρα σε μια μεγάλη ευθεία στη Νεβάδα, ενώ οδηγός ήταν ο Oliver Webb.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Οι εξωπραγματικές ρεπρίζ του SSC Tuatara (video)

Ποιος είναι ο πρώτος ιδιοκτήτης του SSC Tuatara των 1.774 ίππων;

Πόσες χιλιάδες ευρώ κερδίζει η Ferrari για κάθε αυτοκίνητο;