Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

SSC Tuatara: Έτσι έπιασε τα 532 χλμ./ώρα (video)

Ελλάδα 16:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

SSC Tuatara: Έτσι έπιασε τα 532 χλμ./ώρα (video)

ΝΕΑ

SSC Tuatara: Έτσι έπιασε τα 532 χλμ./ώρα (video)

ΝΕΑ

Το αμερικανικό υπερ-όχημα “οργίασε” σε μια μεγάλη ευθεία στην πολιτεία της Νεβάδα, εκτοπίζοντας από τον θρόνο τη Bugatti Chiron Super Sport 300+.

Advertisement
Advertisement

Νωπές παραμένουν ακόμη οι μνήμες από τη… στέψη του αμερικανικού hypercar SSC Tuatara σε γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής, όταν εκτόπισε από τον «θρόνο» τη Bugatti Chiron Super Sport 300+.

Το Tuatara “χτένισε” μια μεγάλη ευθεία στην πολιτεία της Νεβάδα και, έχοντας πίσω από το τιμόνι του τον Oliver Webb, κατάφερε να αγγίξει τα 532,92 χλμ./ώρα.

Στην άλλη προσπάθειά του σημείωσε τελική 484,53 χλμ./ώρα, με τον μέσο όρο, επομένως, να καταλαγιάζει στα 508,73 χλμ./ώρα, γεγονός που του επιφύλαξε μια θέση στο βιβλίο τον ρεκόρ Guinness.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί τα ανωτέρω νούμερα να προβάλλουν εξωφρενικά, ο οδηγός, Oliver Webb, ωστόσο, παρουσιάστηκε σίγουρος πως το μοντέλο μπορούσε να προσδώσει διαστάσεις θριάμβου στην κυριαρχία του

«Καθώς έφτανε τα 532 χλμ./ώρα το αυτοκίνητο συνέχιζε να επιταχύνει με τρομακτικό ρυθμό. Φανταστείτε ότι τα τελευταία πέντε δευτερόλεπτα, η ταχύτητα αυξήθηκε κατά 30 χλμ./ώρα», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ο Webb.

Advertisement

Σε ποιον κινητήρα, όμως, πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα για την κατάρριψη του ρεκόρ; Ο λόγος για ένα V8 twinturbo μοτέρ των 5,9 λίτρων της Nelson Racing Engines, απόδοσης 1.774 ίππων.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν η Bugatti Chiron SS 300+ με 490 χλμ./ώρα (Αύγουστος 2019).

Σημειωτέον ότι υπάρχουν αμφιβολίες για την εγκυρότητα του ρεκόρ, γεγονός που ίσως οδηγήσει τη μάρκα σε μια νέα προσπάθεια.

Δείτε το SSC Tuatara να… απογειώνεται στα 532, χλμ./ώρα:

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Οι εξωπραγματικές ρεπρίζ του SSC Tuatara (video)

Ποιος είναι ο πρώτος ιδιοκτήτης του SSC Tuatara των 1.774 ίππων;

Πόσες χιλιάδες ευρώ κερδίζει η Ferrari για κάθε αυτοκίνητο;