Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το SSC Tuatara καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας (video)

Ελλάδα 15:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το SSC Tuatara καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας (video)

ΝΕΑ

Το SSC Tuatara καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας (video)

ΝΕΑ

Το αμερικάνικο hypercar SSC Tuatara μπορεί να καυχιέται ότι έχει στην κατοχή του τον τίτλο του γρηγορότερου αυτοκινήτου παραγωγής, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ της Bugatti Chiron Super Sport 300+.

Advertisement
Advertisement

Το παιχνίδι για το ποιο μοντέλο παραγωγής είναι το ταχύτερο στον κόσμο έχει αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο ενδιαφέρον, καθώς νέοι παίκτες εμφανίζονται στο προσκήνιο, όπως το Tuatara της εταιρείας SSC North America.

Το συγκεκριμένο υπερ-όχημα κατάφερε σε μία άνευ τέλους ευθεία στην πολιτεία της Νεβάδα και με οδηγό τον Oliver Webb, να σημειώσει στις δύο προσπάθειές του τελική ταχύτητα 484,53 και 532,92 χλμ./ώρα αντίστοιχα. Χάρη σε αυτά, ο μέσος όρος και των δύο προσπαθειών ήταν 508,73 χλμ./ώρα, κάτι που έκανε το Tuatara να γράφει τη δική του σελίδα στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness. Να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας το κατείχε η Bugatti Chiron Super Sport 300+ με 490,5 χλμ./ώρα από τον Αύγουστο του 2019 με οδηγό τον Andy Wallace.

Advertisement
Advertisement

Μετά την επίτευξη του ρεκόρ, ο Webb εξομολογήθηκε στον ιδιοκτήτη της εταιρείας, Jerom Shelby ότι το Tuatara δεν είχε φτάσει στα όριά του, όπως ο ίδιος. Ίσως με καλύτερες καιρικές συνθήκες, όπως άπνοια, η ταχύτητά του να ήταν ακόμα μεγαλύτερη. «Καθώς έφτανε τα 532 χλμ./ώρα το αυτοκίνητο συνέχιζε να επιταχύνει με τρομακτικό ρυθμό. Φανταστείτε ότι τα τελευταία πέντε δευτερόλεπτα, η ταχύτητα αυξήθηκε κατά 30 χλμ./ώρα».

Να αναφέρουμε ότι κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα βρίσκεται ένας V8 twin-turbo κινητήρας 5,9 λίτρων της Nelson Racing Engines, ο οποίος αποδίδει 1.774 ίππους με καύσιμο Ε85, ενώ θα παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Αποκάλυψη! Σε ποια ΙΧ αλλάζουν και σε ποια όχι τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021

«Καυτές» οι πωλήσεις της Peugeot τον Σεπτέμβριο!

Απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων diesel ετοιμάζει η Γαλλία

Advertisement