Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι εξωπραγματικές ρεπρίζ του SSC Tuatara (video)

Ελλάδα 19:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι εξωπραγματικές ρεπρίζ του SSC Tuatara (video)

ΝΕΑ

Οι εξωπραγματικές ρεπρίζ του SSC Tuatara (video)

ΝΕΑ

To αμερικάνικο hypercar SSC Tuatara αποτελεί, βάση αριθμών, τον σημαντικότερο αντίπαλο της Bugatti Chiron. Και όχι άδικα.

Advertisement
Advertisement

 

Και ενώ οι χρόνοι για τα «0-100 km/h» και «0-200 km/h» αποτελούν, για τους περισσότερους κατασκευαστές μοντέλων υψηλών επιδόσεων, το βασικό στοιχείο αναγνώρισής τους, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που επικεντρώνονται στις επιταχύνσεις εν κινήσει. Ένας από αυτούς είναι και η εταιρεία SSC, η οποία ανακοίνωσε μέσω του ιδιοκτήτη της, Jerod Shelby στην γνωστή τηλεπτική εκπομπή Top Gear, τους εξαιρετικούς χρόνους που σημείωσε κατά την διάρκεια καλιμπραρίσματος του κιβωτίου.

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, το καταγραφικό δεδομένων του Tuatara «έγραψε» μόλις 2,5 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από τα 60 στα 120 mph, που σημαίνει από τα 96 στα 193 km/h. Για να διαπιστώσετε την αξία των παραπάνω αριθμών, να σας πούμε ότι η Bugatti Chiron επιταχύνοντας από τα 100-200 km/h χρειάζεται 4,3 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με τον Shelby, κατά την διάρκεια των δοκιμών για να διαπιστωθεί ο χρόνος αλλαγής σχέσεων στο κιβώτιο, υπήρξαν περίοδοι όπου δεν αντιλήφθηκε την ενεργοποίηση του κόφτη στις 8.500 σ.α.λ. Κατόπιν έστειλε τα δεδομένα στον υπεύθυνο για την εξέλιξη του συστήματος μετάδοσης και το ίδιο βράδυ του τηλεφώνησε έκπληκτος λέγοντας ότι το καταγραφικό «έπιασε» τον χρόνο των 2,5 δευτερολέπτων.

Advertisement

Το Tuatara διαθέτει αμάξωμα από ανθρακόνημα, ενώ στο κέντρο έχει τοποθετηθεί ένα twin-turbo, flat-plane V8 μοτέρ χωρητικότητας 5,9 λίτρων το οποίο αποδίδει 1.350 ίππους χρησιμοποιώντας βενζίνη 91 οκτανίων έως 1.750 ίππους αν ο οδηγός την ανεφοδιάσει με μείγμα αιθανόλης E85. Παράλληλα η ροπή του αγγίζει τα 1.735 Nm, ενώ η δύναμη μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων.

Advertisement