Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πιο παραδοσιακό Jeep γίνεται φουλ ηλεκτρικό

Ελλάδα 19:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πιο παραδοσιακό Jeep γίνεται φουλ ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Το πιο παραδοσιακό Jeep γίνεται φουλ ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Ο κύβος ερρίφθη και το αποτέλεσμα της ζαριάς είναι σαφές: Η Jeep θα γίνει ένας κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, κάτι που θα επηρεάσει και το σκληροπυρηνικότερο των μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Ποιο είναι αυτό; Το Wrangler, φυσικά. Η απεργία την οποία έκαναν επί μακρώ οι εργαζόμενοι στον κλάδο της Αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ και οι διαπραγματεύσεις των συνδικάτων τους με τα στελέχη των εταιρειών κατέληξαν σε κάποιες συμφωνίες.

Σε ό,τι αφορά στην Jeep, αποφασίστηκε ότι ένας από τους τρόπους που θα εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και τις καλύτερες συνθήκες για τους υπαλλήλους της είναι δοθεί βάρος στην ηλεκτροκίνηση.

Έτσι, στο πρόγραμμα του Ομίλου Stellantis, στον οποίο ανήκει η αμερικανική εταιρεία, είναι να δημιουργηθεί η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του Wrangler. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο της χώρας, αυτή θα παρουσιαστεί το 2028.

Advertisement
Advertisement

Ουσιαστικά, εκείνη τη χρονιά θα εμφανιστεί η καινούργια γενιά του κλασικού 4×4 μοντέλου, το οποίο δεν θα είναι διαθέσιμο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, έκτοτε.

Βάσει των πρώτων πληροφοριών που ανακοινώθηκαν, το αμιγώς ηλεκτρικό καινούργιο Wrangler θα παράγεται σε δύο εκδοχές αναφορικά με τις μπαταρίες του.

Advertisement

Η πρώτη θα διαθέτει μόνο συσσωρευτές για την κίνηση των ηλεκτροκινητήρων του και η δεύτερη θα έχει και έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης ο οποίος, όμως, θα χρησιμοποιείται μόνο ως γεννήτρια.

Advertisement

Δηλαδή, ο ρόλος του θα είναι να φορτίζει τις μπαταρίες και δεν θα είναι συνδεδεμένος με τους τροχούς, (δηλαδή θα είναι «range extender»). Στα μέσα Σεπτεμβρίου (τρέχοντος έτους) η Jeep παρουσίασε την επανασχεδιασμένη έκδοση της παρούσας γενιάς του Wrangler η οποία θα συνεχίσει ως το 2028, οπότε και θα αντικατασταθεί.

Τέλος, το μοντέλο θα εξακολουθήσει να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Jeep το οποίο βρίσκεται στην πολιτεία του Οχάιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ευρώπη το νέο Jeep Wrangler 2024
Δείτε ένα Jeep Wrangler να κρέμεται στην άκρη του γκρεμού (+video)
Μύκονος: Μπήκε με το Wrangler στην θάλασσα (video)

Advertisement