Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αλλαγές στο πιο κλασικό Jeep, το Wrangler

Ελλάδα 18:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλαγές στο πιο κλασικό Jeep, το Wrangler

ΝΕΑ

Αλλαγές στο πιο κλασικό Jeep, το Wrangler

ΝΕΑ

Τo Wrangler ανανεώθηκε και αναβαθμίστηκε χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες από μεριάς της Jeep.

Advertisement
Advertisement

Η παρούσα γενιά τού Wrangler εμφανίστηκε επίσημα το 2017, συνεπώς έχει έρθει η εποχή για την επανασχεδίασή του. Αυτό έπραξαν στην Jeep και το ανανεωμένο εκτός δρόμου μοντέλο παρουσιάστηκε επίσημα στις 7 Απριλίου, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας απέκρυψαν αποτελεσματικά τη διαδικασία δημιουργίας του και το εμφάνισαν απρόσμενα στον Τύπο και το κοινό. Οι αλλαγές που έχουν γίνει στο αυτοκίνητο αφορούν τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό του, χωρίς να μεταβληθεί ο χαρακτήρας του, προφανώς.

Έτσι, το Wrangler έχει πλέον μικρότερης διάστασης μάσκα εν αντιθέσει με το γεγονός ότι η τάση παγκοσμίως είναι να μεγαλώνει αυτή στα καινούργια αυτοκίνητα. Πάντως, αν και μικρότερη, έχει τον απαραίτητο χώρο για να υπάρχουν οι κάθετες γραμμές που συνιστούν την γρίλια-σήμα κατατεθέν τόσο του μοντέλου όσο και της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

To αυτοκίνητο διατίθεται με νέας σχεδίασης τροχούς διάστασης από 17 έως 20 ίντσες και ο εμπρός προφυλακτήρας είναι διαμορφωμένος με τρόπο που να μπορεί να τοποθετηθεί «εργάτης», ο οποίος περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης «Rubicon».

Στο εσωτερικό του, η βασικότερη αλλαγή αφορά στην μεγαλύτερη έγχρωμη οθόνη αφής στο κέντρο της κονσόλας η οποία τοποθετείται πλέον στο Wrangler και είναι διάστασης 12,3 ιντσών. Κάτω από αυτή υπάρχουν μικροί σε ύψος κεντρικοί παραλληλόγραμμοι αεραγωγοί και χαμηλότερα αυτών οι διακόπτες για τον κλιματισμό.

Advertisement

Η Jeep αναβάθμισε και το σύστημα ενημερωδιασκέδασης τοποθετώντας την πρόσφατη έκδοση «Uconnect το οποίο περιλαμβάνει και πολλές γνωστές εκτός δρόμου διαδρομές (για τις ΗΠΑ, προς το παρόν). Εάν κάποιος πληρώσει την αντίστοιχη συνδρομή, τότε έχει πρόσβαση σε περισσότερες από 3.000 εκτός δρόμου διαδρομές.

Άλλες διαφοροποιήσεις στο επανασχεδιασμένο Wrangler αφορούν στη μαλακή οροφή της ανοιχτής έκδοσης, στην ενσωματωμένη κεραία στο παρμπρίζ, καθώς και στην προσθήκη δύο επιπλέον εξοπλιστικών επιπέδων: του Sport S 4xe με το οποίο γίνεται προσιτότερη οικονομικά η έκδοση Plug-in Hybrid και του Rubicon X.

Advertisement

Αυτό είναι η πιο πλούσια εκδοχή του εξοπλιστικά η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει πλήρως δερμάτινο «Nappa» εσωτερικό, κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού που κλειδώνει πλήρως, κάμερες εμπρός και πίσω για να διευκολύνεται ο οδηγός και στην εκτός δρόμου κίνηση, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα εμπρός καθίσματα ηχοσύστημα της «Alpine», κ.λπ.

Επιπλέον, το επανασχεδιασμένο Wrangler διατίθεται και με σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, άξονες της «Dana» εμπρός και πίσω, δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς και μεταλλικές προστατευτικές ποδιές κάτω από το όχημα.

Τέλος, σύμφωνα με την Jeep, το επανασχεδιασμένο Wrangler δεν έχει αλλαγές στους κινητήρες του με τους οποίους είναι διαθέσιμο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Jeep: Επετειακή έκδοση για τα 20 χρόνια του Wrangler Rubicon
Τα Jeep Renegade και Compass με νέες ειδικές εκδόσεις
Τα μυστικά του Jeep Wrangler