Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Nissan Leaf… σβήνει 10 κεράκια (video)

Ελλάδα 7:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Nissan Leaf… σβήνει 10 κεράκια (video)

ΝΕΑ

Το Nissan Leaf… σβήνει 10 κεράκια (video)

ΝΕΑ

Ποιο ήταν το πρώτο ηλεκτρικό της εταιρείας και ποιο ολοκαίνουριο μοντέλο σχετικής τεχνολογίας αναμένεται εντός του επόμενου έτους;

Advertisement
Advertisement

Τη συμπλήρωση 10 χρόνων ζωής του αμιγώς ηλεκτρικού Nissan Leaf γιορτάζει η ιαπωνική εταιρεία.

Πρόκειται για το πρώτο αυτοκίνητο σχετικής τεχνολογίας που διατέθηκε προς μαζική κατανάλωση, κυκλοφορώντας στους δρόμους 59 χωρών.

Από το λανσάρισμα του, το 2010, το Nissan Leaf… πούλησε περισσότερες από 500.000 μονάδες, αποτελώντας τον σημαιοφόρο της Ιαπωνικής εταιρείας στην ηλεκτροκίνηση και το κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτρικό.

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίας γενιάς, μάλιστα, Leaf και συγκεκριμένα το Leaf e+ με την μπαταρία των 62 kWh υπόσχεται αυτονομία έως και 528 χλμ. Η ιπποδύναμή του αντιστοιχεί σε 217 ps, ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9 sec, ενώ η τελική είναι ανέρχεται στα 157 χλμ./ώρα.

Πρώτη δοκιμή Nissan Leaf e+ 62 kWh – Με 528 χλμ. αυτονομία

Advertisement

Η είσοδος, όμως, της Nissan στον κόσμο των… βολτ δεν εγκαινιάστηκε με το Leaf. Αντιθέτως, εντοπίζεται στο μακρινό, μεταπολεμικό 1947 με το μοντέλο Tama Electric.

Μετά το τέλος του Β’ Π.Π., το πετρέλαιο στην Ιαπωνία συνιστούσε… προνόμιο λίγων, την ίδια ώρα που η υδρουλεκτρική ενέργεια ήταν άφθονη. Δεδομένης της εν λόγω κατάστασης, και της απαίτησης της ιαπωνικής κυβέρνησης για έρευνα πάνω στην υδροηλεκτρική ενέργεια, η Nissan δημιούργησε το πρώτο ηλεκτρικό της.

Advertisement

Το Tama «φορούσε» μπαταρίες μόλυβδου – οξέος, με την αυτονομία ν’ αντιστοιχεί σε 93 χλμ. και την τελική ταχύτητα μόλις σε 35 χλμ./ώρα. Το τέλος του Tama ήρθε το 1950, όταν η χώρα ξεπέρασε την πετρελαϊκή κρίση.

Μεταπηδώντας από το μακρινό παρελθόν στο παρόν και το άμεσο μέλλον, η Nissan είναι μόλις ένα βήμα μακριά από το λανσάρισμα του πρώτου της ηλεκτρικού crossover, Ariya, το οποίο παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Advertisement

Σημειώνεται πως στόχος της ιαπωνικής εταιρείας είναι η συνεχής διεύρυνση της γκάμας της με ηλεκτρικά μοντέλα που θα ικανοποιούν όλο το εύρος αναγκών και θα είναι ευχάριστα στην οδήγηση.

Ακολουθεί το βίντεο αφιέρωμα της μάρκας στο Nissan Leaf:

Διαβάστε επίσης:

Προνομιακές υπηρεσίες After Sales Service από τη Nissan

Αυτό είναι το νέο Nissan Note

Το Nissan Micra ανανεώθηκε