Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Nissan Note

Ελλάδα 22:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο Nissan Note

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Nissan Note

ΝΕΑ

Το νέο Nissan Note φέρει μοντέρνα εμφάνιση και θα προσφέρεται είτε με υβριδική είτε με ηλεκτρική «καρδιά».

Advertisement
Advertisement

Το Nissan Note σταμάτησε να προσφέρεται στην ευρωπαϊκή αγορά από το 2017, ωστόσο το ιαπωνικό μοντέλο συνέχισε να εξελίσσεται και να αποτελεί το best seller αυτοκίνητο στην αγορά της Ιαπωνίας.

Η 3η γενιά του Nissan Note αποκαλύφθηκε επίσημα, μετά από φωτογραφίες-teaser που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο από τον περασμένο Μάιο, αποτελώντας ένα από τα πολλά μοντέλα που θα λανσάρει η εταιρεία μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Advertisement
Advertisement

Το ολοκαίνουργιο Note διατηρεί την πρακτικότητα των προκατόχων του, ενώ υιοθετεί τη hatchback συνταγή, η οποία χαρίζει ταυτόχρονα και μια πιο σπορτίφ πινελιά. Εκτός από τη σχεδιαστική γλώσσα που δανείστηκε από το Nissan Ariya, το νέο Note φέρει υβριδικό σύνολο, το οποίο περιλαμβάνει τον ατμοσφαιρικό 1.2 βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Η συνδυαστική απόδοση αγγίζει τους 115 ίππους και 280 Nm ροπής. Παράλληλα, υπάρχει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, με δύο ηλεκτροκινητήρες (ο ένας τοποθετημένος στον εμπρός άξονα και ο άλλος στον πίσω). Συνεπώς, η ροπή μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, ωστόσο δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συνολική απόδοση.

Advertisement

Το νέο Nissan Note δεν ακολουθεί την αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων, όπως συνηθίζεται στις νέες γενιές των μοντέλων. Αντίθετα, η νέα γενιά Note χαμήλωσε κατά 55 mm και το μεταξόνιο μειώθηκε κατά 20 mm. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο χώρος της καμπίνας είναι μικρότερος, αλλά χάρη στη CMF-B πλατφόρμα υπάρχει αρκετή ευρυχωρία στο εσωτερικό.

Advertisement

H Nissan δημοσίευσε αρκετές φωτογραφίες του νέου Note σχεδόν σε όλες τις εκδόσεις ακόμα και της βασικής, όπου συναντάμε τους τροχούς 15 ιντσών και τα φώτα τύπου αλογόνου. Οι πιο ακριβές εκδόσεις περιλαμβάνουν 16 ιντσών ζάντες αλουμινίου, με διαφορετικά φωτιστικά σώματα και LED τεχνολογία.

Το νέο Nissan Note θα ξεκινήσει να πωλείται -προς το παρόν- μόνο στην ιαπωνική αγορά από τις 23 Δεκεμβρίου.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Nissan Ariya: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό ιαπωνικό crossover-coupe

Nissan GT-R R35 Final Edition: Έρχεται το 2022 με 710 άλογα

To Nissan Micra ανανεώθηκε