Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Morgan θα έχει τρικύλινδρο κινητήρα Ford

Ελλάδα 11:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Morgan θα έχει τρικύλινδρο κινητήρα Ford

ΝΕΑ

Το νέο Morgan θα έχει τρικύλινδρο κινητήρα Ford

ΝΕΑ

Το ολοκαίνουριο Morgan με τους τρεις τροχούς έχει μπει στην τελική ευθεία για την επίσημη πρεμιέρα του.

Advertisement
Advertisement

Τέλος στην ακατάπαυστη φημολογία με πρωταγωνιστή το νέο τρίτροχο μοντέλο της θα βάλει η Morgan στις 24 Φεβρουαρίου, όταν και θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήριά του.

Η αιωνόβια βρετανική εταιρεία (ιδρύθηκε το 1910) κρατά σιγή ιχθύος σχετικά με την ονομασία του νέου της προϊόντος, κάτι που ίσως σηματοδοτεί το τέλος εποχής για το όνομα “3-Wheeler”.

Αυτό, ωστόσο, που γνωρίζουμε είναι ότι για την κίνησή του θα φροντίζει ένας 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας ο οποίος θα φέρει την υπογραφή της Ford και θα αντικαθιστά τον V2 των 1.983 κ.εκ.

Advertisement
Advertisement

Στον αντίποδα, η ιπποδύναμή του καλύπτεται από… πέπλο μυστηρίου, με πολλούς να «ποντάρουν» στον 1.000αρη EcoBoost. Ενσωματωμένο σε πολλά μοντέλα της Ford, το μοτέρ παράγει έως και 140 ίππους, ενώ με την προσθήκη ήπιας υβριδικής τεχνολογίας η ισχύς εκτοξεύεται στα 155 PS.

Advertisement

Αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει και το σενάριο υιοθέτησης του 1.500αρη βενζινοκινητήρα, ο οποίος κάτω από το καπό του Fiesta ST αποδίδει 200 άλογα. Το μοτέρ θα τοποθετείται κατά το διαμήκη άξονα, ενώ δεν αποκλείεται να απουσιάζει ο υπερσυμπιεστής.

Η μπροστινή ανάρτηση και η διάταξη του συστήματος διεύθυνσης θα συνεχίσουν να είναι εκτεθειμένα σε κοινή θέα, θα διατίθεται τόσο ως αριστεροτίμονο όσο και ως δεξιοτίμονο, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του θα δίνει πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης στον ιδιοκτήτη του.

«Το νέο κεφάλαιο της τρίτροχης ιστορίας της Morgan θα ξεκινήσει στις 24 Φεβρουαρίου. Και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που θα το δείξουμε στον κόσμο», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Steve Moris.

Advertisement

«Το ολοκαίνουριο μοντέλο θα είναι τελείως διαφορετικό από όλα τα άλλα, και θα δίνει συνέχεια σε μια κληρονομιά 113 ετών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βόμβα: Η JP Morgan απαιτεί 162 εκ. δολάρια από την Tesla
Το Morgan Plus Four CX-T… με άρωμα Ακρόπολις (+video)
Η Alpina θα επιμείνει στα μοντέλα με θερμικούς κινητήρες