Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Toyota Yaris παίρνει “σάρκα και οστά”

Ελλάδα 11:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο Toyota Yaris παίρνει “σάρκα και οστά”

ΝΕΑ

Το νέο Toyota Yaris παίρνει “σάρκα και οστά”

ΝΕΑ

Το νέας γενιάς Toyota Yaris ξεκίνησε να παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Γαλλία.

Advertisement
Advertisement

“Φωτιά” έχουν πάρει οι μηχανές του εργοστασίου της Toyota στη Γαλλία, που μπήκαν σε λειτουργία από τις 6 Ιουλίου για την παραγωγή του ολοκαίνουργιου Toyota Yaris.

Το νέο μοντέλο, το οποίο ξεκινάει σε άκρως δελεαστική τιμή στην αγορά της Ελλάδας και αναμένεται σύντομα, αποτελεί το πρώτο μικρό αυτοκίνητο της φίρμας που βασίζεται στην πλατφόρμα Toyota New Global Architecture GA-B (TNGA).

Το γεγονός αυτό θέτει σημαντικές βάσεις στην οδηγική συμπεριφορά, στην ασφάλεια και στην αισθητική του best seller.

Advertisement
Advertisement

Το εργοστάσιο της Γαλλίας είναι η 4η μονάδα της Ευρώπης που κατασκευάζει μοντέλα με την επαναστατική πλατφόρμα TNGA. Τα υπόλοιπα εργοστάσια είναι αυτό της Τουρκίας (C-HR και Corolla sedan), της Αγγλίας (Corolla hatchback και Touring Sports) και της Ρωσίας ( Camry και RAV4).

3 βενζινοκινητήρες και 1 υβριδικό σύνολο
Να θυμίσουμε ότι το Toyota Yaris θα σταδιοδρομήσει με δύο 3κύλινδρους βενζινοκινητήρες 1.0 και 1.5 λίτρων, αλλά και με ένα νέο υβριδικό σύνολο με βενζινοκινητήρα 1.5 lt. (διαβάστε την οδηγική μας εμπειρία εδώ), το οποίο σύμφωνα με την Toyota θα προσφέρει 20% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου συγκριτικά με πριν.

Advertisement

Διαθέσιμο θα είναι και το εκρηκτικό GR Yaris, με turbo 1.600άρη 261 ίππων. Στη χώρα μας το νέο Yaris ξεκινά τη διάθεσή του στις εκδόσεις με τον 1.5 lt. κινητήρα βενζίνης των 121 ίππων (με μηχανικό 6άρι κιβώτιο ή αυτόματο, e-CVT), καθώς και με το υβριδικό σύνολο των 116 ίππων.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινούν και πάλι οι δημοπρασίες στον ΟΔΔΥ – Αυτοκίνητα από 250 ευρώ!

Advertisement

Μάθετε τα πάντα για το Renault Clio σε μια premium ψηφιακή παρουσίαση

Η Ελλάδα θα σταματήσει να είναι «νεκροταφείο αυτοκινήτων»