Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πότε έρχεται το νέο Toyota Yaris στην Ελλάδα;

Ελλάδα 18:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε έρχεται το νέο Toyota Yaris στην Ελλάδα;

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πότε έρχεται το νέο Toyota Yaris στην Ελλάδα;

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μια από τις σημαντικότερες αφίξεις νέου μοντέλου που αναμένουμε φέτος στην Ελλάδα είναι αυτή του ολοκαίνουργιου Toyota Yaris. Δείτε πότε θα έρθει στη χώρα μας το ιαπωνικό best-seller.

Advertisement
Advertisement

Το Toyota Yaris έχει γράψει στην ελληνική αγορά την δική του ιστορία, όντας το απόλυτο best-seller της σύγχρονης εποχής.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ακόμη και αυτή την περίοδο, με τη νέα γενιά του μοντέλου να είναι προ των πυλών, το μικρό της Toyota έχει καταφέρει να διατηρήσει την πρώτη θέση των πωλήσεων στην Ελλάδα, παίρνοντας το δρόμο για την πρωτιά και αυτής της δύσκολης χρονιάς.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το πλαίσιο είναι πολύ σημαντική η άφιξη της νέας γενιάς του Yaris, η οποία θα έρθει σημαντικά αναβαθμισμένη και με πολλά καινούργια στοιχεία που θα την καταστήσουν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα ως αγορά.

Advertisement
Advertisement

Εμείς, επικοινωνήσαμε με την ελληνική αντιπροσωπεία της Toyota και μάθαμε ότι το νέο Yaris θα έρθει στη χώρα μας αμέσως μετά το τέλος του καλοκαιριού. Έχουμε ήδη οδηγήσει ως προ-παραγωγής το υβριδικό μοντέλο και αναμένεται μέχρι την άφιξή του στην Ελλάδα και κορωνοϊού επιτρέποντος, να οδηγήσουμε και το παραγωγής Yaris στο εξωτερικό λίγο πριν αφιχθεί στη χώρα μας, ώστε να σας δώσουμε μια πρώτη αλλά πλήρη εικόνα για το αυτοκίνητο.

Αυτές είναι οι εναλλακτικές διαδρομές για την Αθήνα!

Advertisement

Τιμολογιακά, οι πρώτες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι παρά την ολική του αναβάθμιση, το νέο Yaris θα είναι ελάχιστα πιο ακριβό (ή θα έχει την ίδια τιμή σε ορισμένες εκδόσεις του) συγκριτικά με το υπάρχον.

Advertisement

Και, μιλώντας για αναβάθμιση, ας δούμε συνοπτικά τι αλλάζει στο νέο Yaris. Πρώτο και κυριότερο η πλατφόρμα του. Το νέο Yaris είναι το πρώτο μικρό Toyota που βασίζεται στη νεότερη TNGA πλατφόρμα της και ειδικά, στο δάπεδο GA-B, που προσφέρει βελτιωμένη ακαμψία, λιγότερο βάρος, νέες διαστάσεις και ακόμη περισσότερες δυνατότητες εφαρμογής κινητήριων συνόλων.

Έπειτα το νέο Yaris είναι πολύ πιο μοντέρνο εμφανισιακά. Έχει περισσότερες ακμές, νευρώσεις και γωνίες από κάθε άλλη φορά. Στο εσωτερικό του, το μικρό Toyota δείχνει πιο σπορτίφ, αλλά κυρίως πιο hi-tech από πριν, ενσωματώνοντας μεταξύ άλλων και μια νέα μεγαλύτερη οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων. Η Toyota υπόσχεται επιπλέον καλύτερους χώρους για τους επιβάτες.

Advertisement

Στα μοτέρ, το Yaris θα σταδιοδρομήσει με δύο 3κύλινδρους βενζινοκινητήρες 1.0 και 1.5 λίτρων, αλλά και με ένα νέο υβριδικό σύνολο με βενζινοκινητήρα 1.5 lt., το οποίο σύμφωνα με την Toyota θα προσφέρει 20% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου συγκριτικά με πριν. Διαθέσιμο θα είναι και το εκρηκτικό GR Yaris, με turbo 1.600άρη 261 ίππων.

Περισσότερα για το νέο Toyota Yaris όπως προείπαμε θα έχουμε μέσα στο καλοκαίρι. Προς το παρόν η Toyota δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία του. Ωστόσο, με βάση όλα τα παραπάνω, φαίνεται ότι το νέο Yaris όταν θα έρθει στην Ελλάδα, θα είναι και πάλι ένα μοντέλο που θα στοχεύσει αποκλειστικά στην κορυφή των πωλήσεων.