Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Toyota C-HR αλλάζει άρδην τα δεδομένα

Ελλάδα 4:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Toyota C-HR αλλάζει άρδην τα δεδομένα

ΝΕΑ

Το νέο Toyota C-HR αλλάζει άρδην τα δεδομένα

ΝΕΑ

Η νέα γενιά του Toyota C-HR προάγει την εξαιρετική ποιότητα σε υψηλότερο επίπεδο, χάρη στην avantgarde σχεδίαση, τις προηγμένες τεχνολογίες και μία πληρέστατη γκάμα σύγχρονων εξηλεκτρισμένων υβριδικών και plug-in υβριδικών κινητήριων συνόλων.

Advertisement
Advertisement

Η χαρακτηριστική εξωτερική του εμφάνιση παραπέμπει σε “ένα concept car για το δρόμο”. Το εμπρός τμήμα απεικονίζει το νέο πρόσωπο των SUV της Toyota, γνωστό από το αμιγώς ηλεκτρικό bZ4X και το νέο Prius.

Υιοθετώντας τα στιλιστικά στοιχεία που είδαμε στο πρωτότυπο Toyota C-HR Prologue, η εμφάνισή του είναι έντονη και διαπεραστική, δίνοντας την αίσθηση ότι είναι έτοιμο να ορμήσει προς τα εμπρός. Ο δυναμισμός ξεχειλίζει από την μοντέρνα σιλουέτα του.

Η σχεδιαστική προσέγγιση των αλληλένδετων σχημάτων είναι εμφανής στις χαρακτηριστικές diamond-cut γραμμές κατά μήκος του πλευρικού τμήματος, υπογραμμίζοντας τις χωνευτές χειρολαβές των θυρών – που εμφανίζονται για πρώτη φορά σε Toyota – και δίνοντας έμφαση στην παρουσία του αυτοκινήτου στον δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Ο στόχος στο ποιοτικό εσωτερικό του νέου Toyota C-HR ήταν η δημιουργία μιας ξεκάθαρης, διαισθητικής και εξατομικευμένης εμπειρίας που να προβλέπει τις ανάγκες του χρήστη. Το Toyota C-HR διαθέτει ένα νέο, πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3”. Τα γραφικά είναι υψηλής ανάλυσης και οι πληροφορίες ξεκάθαρα χωροθετημένες και ευανάγνωστες.

Η οθόνη μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να δίνει προτεραιότητα σε διαφορετικό περιεχόμενο ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού ή το είδος της διαδρομής που πραγματοποιεί, για παράδειγμα, εμφανίζοντας τις πληροφορίες των ενεργών λειτουργιών ADAS κατά την είσοδο σε αυτοκινητόδρομο.

Advertisement

Το νέο Toyota C-HR θα διατίθεται με το πακέτο πολυμέσων Toyota Smart Connect, που περιλαμβάνει (ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου) οθόνη αφής 8” ή 12,3”, ενσωματωμένο φωνητικό βοηθό και ασύρματη σύνδεση smartphone μέσω Apple CarPlay ή Android Auto. Το σύστημα θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρική αυτονομία και τους τοπικούς σταθμούς φόρτισης στη λειτουργία POI (Σημεία Ενδιαφέροντος).

Advertisement

Το υψηλό επίπεδο καινοτομίας του νέου Toyota C-HR περιλαμβάνει μια μοναδική στην κατηγορία λειτουργία αυτόματης στάθμευσης. Θα διατίθεται επίσης μια εφαρμογή που θα επιτρέπει την πλήρως ελεγχόμενη από απόσταση διαδικασία στάθμευσης, με τον οδηγό εκτός του οχήματος, δίνοντας τη δυνατότητα για ακόμα πιο ακριβείς ελιγμούς σε περιορισμένους χώρους.

Όλες οι εκδόσεις του νέου Toyota C-HR επωφελούνται από την πιο πρόσφατη σουίτα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, του Toyota Safety Sense. Η εμβέλεια και η λειτουργικότητά τους έχουν επεκταθεί για να παρέχουν ακόμη μεγαλύτερη προστασία από πολλούς κοινούς κινδύνους ατυχημάτων και να μειώσουν το άγχος του οδηγού. Για μεγαλύτερη ευκολία, οι μελλοντικές ενημερώσεις λογισμικού του συστήματος μπορούν να παρέχονται over-the-air, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε έμπορο του δικτύου.

Advertisement

Σημαντική εξέλιξη αποτελεί η νέα λειτουργία Acceleration Suppression που επιβραδύνει κάθε ξαφνική χρήση του γκαζιού όταν ανιχνεύεται κίνδυνος σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα. Επίσης, το νέο σύστημα Proactive Driving Assist (PDA) λειτουργεί σε χαμηλές ταχύτητες, παρέχοντας ομαλή επιβράδυνση όταν ο οδηγός αφήνει το γκάζι καθώς πλησιάζει ένα πιο αργό προπορευόμενο όχημα ή εισέρχεται σε στροφή. Παρέχει επίσης Υποβοήθηση Διεύθυνσης (Steering Assist), που αναγνωρίζει μία επερχόμενη στροφή μπροστά και προσαρμόζει τη ροπή διεύθυνσης για να βοηθήσει τον οδηγό να στρίψει πιο ομαλά και σταθερά.

Το νέο Toyota C-HR θα λανσαριστεί με τέσσερις επιλογές εξηλεκτρισμένων κινητήριων συνόλων με αυξημένη ισχύ, βελτιωμένη οδηγησιμότητα και διευρυμένες δυνατότητες αμιγούς ηλεκτρικής οδήγησης. Μία γκάμα που καταδεικνύει την αποδεδειγμένη πολυτεχνολογική προσέγγιση της Toyota για τη μετάβαση στην ανθρακική ουδετερότητα.

Η Toyota πιστεύει ότι πρέπει να προσφέρονται ποικίλες επιλογές ώστε οι πελάτες να έχουν πρόσβαση σε προσιτά και πρακτικά οχήματα που θα επιταχύνουν τον ρυθμό μείωσης των εκπομπών CO2 από τώρα και θα βοηθήσουν να διασφαλιστεί η επιτυχής μετάβαση στην κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Η πολύ πλούσια γκάμα του νέου Toyota C-HR περιλαμβάνει υβριδικές εξηλεκτρισμένες (HEV) εκδόσεις 1,8 και 2,0 λίτρων και ένα plug-in hybrid electric (PHEV) μοντέλο 2,0 λίτρων, με αντίστοιχες ονομασίες Hybrid 140, Hybrid 200 και Plug-in Hybrid 220. Η έκδοση Hybrid 200 θα διατίθεται επιπλέον με την επιλογή έξυπνης τετρακίνησης (AWD-i).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτη επαφή με το νέο Toyota C-HR
Νέο Toyota C-HR: Πως σας φαίνεται αυτή η πρόταση;
Toyota C-HR Prologue: Ο πρόλογος του νέου C-HR