Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τo νέo MINI Cooper SE στην Ελλάδα (+τιμές)

Ελλάδα 21:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τo νέo MINI Cooper SE στην Ελλάδα (+τιμές)

ΝΕΑ

Τo νέo MINI Cooper SE στην Ελλάδα (+τιμές)

ΝΕΑ

Η διάθεση του καινούργιου αμιγώς ηλεκτροκίνητου Mini Cooper SE στη χώρα μας ξεκίνησε.

Advertisement
Advertisement

H καινούργια γενιά του MINI Cooper παρουσιάστηκε επίσημα στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, δίνοντας το νέο στίγμα της εταιρείας και δείχνοντας την σύγχρονη εικόνα του μοντέλου.

Ως γνωστών, η MINI θα μετατραπεί σε έναν κατασκευαστή αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων ως το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε. Και το Cooper είναι ο πυρήνας της προσπάθειάς τους.

Η νέα γενιά του, η τέταρτη στη νεότερη εποχή και στον όμιλο της BMW, χαρακτηρίζεται από τη διατήρηση της γενικότερης, διαχρονικής εικόνας του μοντέλου. Όμως, το στυλ του είναι αυτό που ταιριάζει στα σύγχρονα δεδομένα και αυτά που αρέσουν στους μικρότερους σε ηλικίας αγοραστές.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι φυσικό, η MINI παρουσίασε από την πρώτη στιγμή το Cooper SE, την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του καινούργιου μοντέλου. Πλέον, αυτό διαθέτει τον ηλεκτροκινητήρα των 218 ίππων ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 330 Nm.

Οι μπαταρίες του έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 49,2 kWh και δίνουν στο αυτοκίνητο μέγιστη αυτονομία 402 χλμ. (κατά «WLTP»).

Advertisement

Η MINI θα συνεχίσει να διαθέτει το νέο μοντέλο και στην έκδοση Cooper E, δηλαδή με τον «εισαγωγικό» ηλεκτροκινητήρα των 184 ίππων και των 290 Nm. Ωστόσο, τα στελέχη της εταιρείας έδωσαν προτεραιότητα στην πιο ισχυρή.

Advertisement

Η οποία είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού, οι τιμές των οποίων έχουν ως εξής:

  • MINI Cooper SE 218 PS «Essential Style»: από 37.450 ευρώ.
  • MINI Cooper SE 218 PS «Classic Style»: από 44.546,10 ευρώ.
  • MINI Cooper SE 218 PS «Favoured Style»: από 45.848,70 ευρώ.
  • MINI Cooper SE 218 PS «John Cooper Works Style»: από 46.890,70 ευρώ.

Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επωφεληθούν και από την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», το οποίο για την περίσταση φτάνει τις 8.000 ευρώ, ποσό το οποίο αφαιρείται από την αρχική τιμή πώλησης.

Επίσης, όσοι έχουν τη δυνατότητα, μπορούν να επωφεληθούν και από το επιπλέον όφελος απόσυρσης του προγράμματος, ύψους 1.000 ευρώ.  

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το εκρηκτικό ηλεκτρικό MINI Cooper JCW κυκλοφορεί
Ένα κλασικό Mini σε τιμή… Aston Martin (+video)
Υβριδικό και με 300 άλογα το νέο Mini Countryman JCW