Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα κλασικό Mini σε τιμή… Aston Martin (+video)

Ελλάδα 20:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα κλασικό Mini σε τιμή… Aston Martin (+video)

ΝΕΑ

Ένα κλασικό Mini σε τιμή… Aston Martin (+video)

ΝΕΑ

Θα δίνατε 173.000 ευρώ για ένα ανακατασκευασμένο ηλεκτρικό Mini;

Advertisement
Advertisement

Οι ανακατασκευές σε παλαιότερα μοντέλα Mini δεν είναι κάτι καινούριο. Το εικονικό βρετανικό αυτοκίνητο έχει γίνει πλατφόρμα εφαρμογής κάθε είδους φαντασίας των μηχανικών και τις περισσότερες περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί ότι οι μηχανικοί που ασχολούνται με τις βελτιώσεις των Mini φροντίζουν να σεβαστούν την ιστορία του μοντέλου.

Κάτι παρόμοιο μας έρχεται από την David Brown Automotive η οποία αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με ένα παλιό Mini. Η εταιρεία με έδρα το Σίλβερστον, αποφάσισε να κινηθεί… ηλεκτρικά στο παλιό Mini θέλοντας να του δώσει μια δεύτερη ζωή για τις επόμενες δεκαετίες.

Advertisement
Advertisement

Οπτικά το Mini eMastered δεν έχει κάτι το περίεργο διατηρώντας γενικά τη γνώριμη δομή του. Ο χρωματισμός είναι προσεγμένος και οι λεπτομέρειες στη μάσκα προϊδεάζουν για κάτι ενδιαφέρον.

Από την άλλη, στο εσωτερικό έχουν αλλάξει σχεδόν όλα με χρήση εκλεπτυσμένων υλικών, δέρμα και ξύλο, ενώ υπάρχουν ψηφιακές πινελιές με ένα σύγχρονο σύστημα infotainment της Pioneer με σύστημα συνδεσιμότητας.

Advertisement

Στο τεχνικό κομμάτι, η David Brown Automotive αφαίρεσε ότι έχει να κάνει με… βενζίνη από το Mini και τοποθέτησε έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 97 ίππων και 175 Nm ροπής.

Advertisement

Με μόλις 640 κιλά βάρους οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές με τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε 8,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 150 χλμ./ώρα. Η μπαταρία είναι σχετικά μικρή με χωρητικότητα 18,8 kWh η οποία είναι σε θέση να δώσει αυτονομία 177 χιλιομέτρων στο αυτοκίνητο.

Το ιδιαίτερο αυτό Mini eMastered είναι σίγουρα όμορφο, αλλά είναι και πάρα πολύ ακριβό. Η David Brown Automotive ζητάει 173.000 ευρώ για το Mini.

Advertisement

Δείτε το Mini eMastered.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τέλος εποχής για το MINI Clubman
Υβριδικό και με 300 άλογα το νέο Mini Countryman JCW
Neue Klasse και για τη MINI