Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To νέο ηλεκτρικό της Τουρκίας φτιάχνεται από… επιπλοποιούς

Ελλάδα 17:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To νέο ηλεκτρικό της Τουρκίας φτιάχνεται από… επιπλοποιούς

ΝΕΑ

To νέο ηλεκτρικό της Τουρκίας φτιάχνεται από… επιπλοποιούς

ΝΕΑ

H εταιρία που σκοπεύει να φέρει στην παραγωγή τo micro-araba με το όνομα Amperino έχει ως κύρια δραστηριότητα την παραγωγή επίπλων. Γιατί όχι;.

Advertisement
Advertisement

Αν και η οικονομία τους αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα (που έγιναν χειρότερα με τον καταστροφικό σεισμό), οι γείτονες το έχουν βάλει στόχο να εδραιωθούν και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Έτσι από παντού ξεπηδούν στην γειτονική χώρα προσπάθειες οι οποίες μάλιστα τυγχάνουν και της ενίσχυσης των αρμόδιων υπουργείων της Τουρκίας (κάθε σύγκριση με τα δικά μας είναι περιττή).

Advertisement
Advertisement

Το νέο project που φαίνεται να ξεχωρίζει ονομάζεται Amperino και είναι ένα microcar (ή μικρο-αραμπά όπως λένε το αυτοκίνητο στην Τουρκία), με στόχο την αποκλειστική κίνηση σε αστικό τοπίο.

Για την κατασκευή του έχουν συνεργαστεί κάποιοι βιομήχανοι της χώρας, μεταξύ των οποίων και κάποιες μεγάλες εταιρίες κατασκευής επίπλων.

Το σχέδιο ξεκίνησε το 2019 και μετά από σοβαρή χρηματοδότηση της κυβέρνησης, η εταιρία έχει προχωρήσει ήδη αρκετά στην εξέλιξη του πρώτου οχήματος.

Advertisement

Στόχος είναι να παρουσιαστεί στις διεθνείς εκθέσεις μέσα στο 2024 και η παραγωγή του να ξεκινήσει το 2025.

Advertisement

Οι προδιαγραφές του μιλούν για αυτονομία 150 χιλιομέτρων και τελική ταχύτητα 90χ λμ/ώρα. Η σχεδίαση όπως βλέπουμε προβλέπει μάλιστα και την δυνατότητα μεταφοράς έως και τριών επιβατών, με τον οδηγό τοποθετημένο στο κέντρο!

Η όλη εξέλιξη έγινε μέσα στην Τουρκία, από Τούρκους σχεδιαστές, ενώ και όλα τα εξαρτήματα, από μπαταρίες έως κινητήρες θα είναι εγχώριας παραγωγής.

Advertisement

Η σχεδίασή του είναι επίσης αρκετά συμπαθητική (θυμίζει λίγο και το i3 της BMW στο πίσω μέρος) από τον γνωστό στην Τουρκία σχεδιαστή Sedat Ozturk.

Μάλιστα το πολύ εντυπωσιακό σαλόνι, με την τριθέσια διάταξη είναι πολύ μοντέρνο και καλαίσθητο, ενώ για την κατασκευή του χρησιμοποιούνται σύγχρονα οικολογικά υλικά στο σαλόνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι Τούρκοι ετοιμάζουν και δεύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο!
Οι Κινέζοι ξεπέρασαν τους Γερμανούς στις εξαγωγές
Πότε έρχεται το τουρκικό Togg στην Ευρώπη;