Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Hyundai i30 θα είναι SUV;

Ελλάδα 7:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Hyundai i30 θα είναι SUV;

ΝΕΑ

Το νέο Hyundai i30 θα είναι SUV;

ΝΕΑ

Ο προγραμματισμός για τη δημιουργία τού καινούργιου i30 έχει ξεκινήσει ήδη στη Hyundai με κάθε μυστικότητα η οποία χαρακτηρίζει τη διαδικασία αλλά και τη μορφή του…

Advertisement
Advertisement

H καινούργια γενιά τού i30 έχει μεγάλη σημασία για τη Hyundai. Το μικρομεσαίο μοντέλο της εντάσσεται στην «καρδιά» της γκάμας της και είναι αυτό που αποτέλεσε τον αντιπροσωπευτικότερο «εκπρόσωπό» της για την εδραίωση της εταιρικής φιλοσοφίας κατασκευής που την χαρακτηρίζει και της τεχνολογίας που υιοθετεί η νοτιοκορεατική εταιρεία.

Το i30 το γνωρίσαμε ως hatchback και στη συνέχεια (από το 2017) και με αμάξωμα fastback. Επιπλέον, ήταν η βάση για την ουσιαστική ένταξη της Hyundai στην ελίτ των κατασκευαστών hot-hatch οχημάτων. Το i30 N μας έπιασε εξαπίνης, δημιουργώντας μεγάλη έκπληξη για το αποτέλεσμα και τον χαρακτήρα του.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, τα δεδομένα έχουν αλλάξει σε ό,τι αφορά στη δημοφιλία των οχημάτων αυτής της κατηγορίας οχημάτων (σημ.: μικρομεσαία hatchback), με τα crossover και SUV να κυριαρχούν στην επιλογή των υποψήφιων αγοραστών και την αγορά. Με αυτό το δεδομένο ο κ. Albert Biermann, Εκτελεστικός Τεχνικός Σύμβουλος της Hyundai, θέλησε να μας προϊδεάσει για ενδεχόμενη ουσιαστική αλλαγή στη μορφή του καινούργιου i30.

Σε συνέντευξή του σε συνάδελφο της ιστοσελίδας The Drive, ο κ Biermann, είπε χαρακτηριστικά: «Η αγορά των hatchbacκ φθίνει συνεχώς και οι πωλήσεις τους μειώνονται. Πόσο καιρό θα συνεχίσουμε (με το i30); Δεν μπορεί να δοθεί μία απάντηση για όλες τις χώρες στις οποίες εκπροσωπούμαστε επιχειρηματικά.

Advertisement

»Είναι δύσκολο να το πω αυτή τη στιγμή. Δεν γνωρίζω προς ποια απόφαση κλίνουν τα στελέχη της εταιρείας. Όμως, το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν διαφορετικές προκλήσεις και διαφορετικές στρατηγικές για τις διάφορες αγορές. Σε κάποιες από αυτές θα χρειάζεσαι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο σε αυτή την κατηγορία. Επίσης, υπάρχει ο ανταγωνισμός των SUV. Είναι μια δύσκολη πρόκληση», κατέληξε ο κ. Biermann.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Hyundai Ioniq 5 σαρώνει τα βραβεία (+video)
Δείτε τα Hyundai N Vision 74 και RN22e στην πίστα (+video)
Μεγάλη συνεργασία Hyundai και Rolls Royce (+video)

Advertisement