Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται μικρό και φθηνό ηλεκτρικό από την Hyundai

Ελλάδα 14:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται μικρό και φθηνό ηλεκτρικό από την Hyundai

ΝΕΑ

Έρχεται μικρό και φθηνό ηλεκτρικό από την Hyundai

ΝΕΑ

Η κορεάτικη εταιρία επενδύει πολλά στην ηλεκτροκίνηση και σκοπεύει να μεγαλώσει το κοινό της με ένα πιο προσιτό μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία δυο-τρία χρόνια είμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης μεταστροφής της Hyundai (και της Kia) σε εταιρίες με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη και με εξαιρετικά αυτοκίνητα, τόσο με συμβατικά μοτέρ όσο και με ηλεκτρικά.

Τα τελευταία πραγματικά εντυπωσιάζουν τους πάντες, έχοντας κερδίσει τίτλους και διακρίσεις, αλλά και την αποδοχή του κοινού με την εξαιρετική τεχνολογία και την κορυφαία ποιότητά τους.

Μέσα σε αυτό το γενικότερο κλίμα εταιρικής ευεξίας (είναι και το μόνο γκρουπ που παρουσιάζει σχετική σταθερότητα σε μια αγορά με τεράστια πτώση), η Hyundai ανακοινώνει ότι ετοιμάζει να παρουσιάσει ένα πλήρως ηλεκτρικό μικρό μοντέλο για την Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξή του θα πάρει λίγο καιρό ακόμα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της εταιρίας στην Ευρώπη Adreas-Christoph Hofmann.

H Hyundai θέλει να συμμετέχει και αυτή στην γενικότερη τάση που αρχίζει να εμφανίζεται μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών εταιριών για την παραγωγή μικρότερων και πιο προσιτών ηλεκτρικών για ένα πιο ευρύ κοινό.

Ήδη το γκρουπ VW έχει στα σκαριά ένα τέτοιο αυτοκίνητο με στόχο η τιμή του να μην ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Advertisement

Ο Hofmann πάντως παρατηρεί ότι οι μεγάλοι κατασκευαστές θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το θέμα της μικρής κερδοφορίας που θα έχουν αυτά τα αυτοκίνητα, λόγω και της υψηλής τεχνολογίας που θα τα συνοδεύει.

Advertisement

Η Hyundai έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να παρουσιάσει 11 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη μέχρι το 2030.

Ήδη υπάρχουν στην γκάμα της το Ioniq 5 και το ολοκαίνουργιο Ioniq 6 που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Στο μέλλον θα υπάρξει ένα μεγάλο SUV, το Ioniq 7, τόσο για την Ευρώπη όσο και -κυρίως- για τις ΗΠΑ.

H Hyundai είχε άνοδο πωλήσεων στις ευρωπαϊκές αγορές 8,2% μέχρι τον Ιούνιο, σε μία αγορά που είχε πτώση συνολικά 14%. Τα ηλεκτρικά της μοντέλα αντιστοιχούν στο 16% των πωλήσεων της εταιρίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Hyundai δείχνει το (ηλεκτρικό) μέλλον των μοντέλων Ν
Συγκριτική δοκιμή: Citroen C3 1.2 vs Hyundai i20 1.0T vs Skoda Fabia 1.0 TSI
Το Hyundai Ioniq 5 σαρώνει τα βραβεία (+video)