Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Honda Civic παρουσιάστηκε και επίσημα

Ελλάδα 11:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Honda Civic παρουσιάστηκε και επίσημα

ΝΕΑ

Το νέο Honda Civic παρουσιάστηκε και επίσημα

ΝΕΑ

Όπως συνηθίζει η Hοnda παρουσίασε πρώτα στις ΗΠΑ την καινούργια 11η γενιά του Civic, που θα είναι στην Ευρώπη στις αρχές του 2022.

Advertisement
Advertisement

Επίσημη πρεμιέρα για το καινούργιο Honda Civic, που έφτασε αισίως στην 11η γενιά του, με την οποία σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία επιστρέφει στη φιλοσοφία σχεδίαση των πρώτων εκδοχών του. Η οποία χαρακτηριζόταν από το Man Maximum/ Machine Minimum, σε ελεύθερη απόδοση από την έμφαση σε οδηγό και επιβάτες.

Αυτό στην πράξη σημαίνει μια πιο απλή σχεδίαση, με λιγότερες και πιο καθαρές γραμμές και μια συνολική εικόνα που έχει κοινά και με το καινούργιο HR-V που παρουσιάστηκε επίσης επίσημα πριν από λίγες μέρες.

Advertisement
Advertisement

Επίσης οι σχεδιαστές της Honda μετακίνησαν τη βάση του παρμπρίζ και κατά συνέπεια και τη εμπρός κολώνα σχεδόν 5 cm προς τα πίσω, με αποτέλεσμα το καπό να δείχνει και να είναι πιο μακρύ. Και να συμβάλλει στη δημιουργία μιας πιο δυναμικής και σπορ εμφάνισης. Ενδιαφέρον στοιχείο και η έντονη ακμή που διατρέχει κατά μήκος του προφίλ και συνδέει οπτικά το εμπρός με το πίσω μέρος.

Στο εσωτερικό η σχεδίαση είναι επίσης νέα, πιο απλή -χαρακτηριστική η διακοσμητική λωρίδα που ενσωματώνει και τους αεραγωγούς- και πιο high tech, χωρίς όμως -ευτυχώς!- οι οθόνες να έχουν αντικαταστήσει όλα τα φυσικά μπουτόν. Τα τελευταία υπάρχουν, π.χ. για τον κλιματισμό ή την ένταση του ηχοσυστήματος, ενώ από κει και πέρα ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός με διαγώνιο 10,2 ιντσών, ενώ η στάνταρ διάσταση της ελεύθερης οθόνης του εξελιγμένου συστήματος infotainment στο μέσο του ταμπλό είναι 7,0 ίντσες.

Advertisement

Προαιρετικά υπάρχει και μεγαλύτερη 9,0 ιντσών, όπως και premium ηχοσύστημα της Bose, ενώ πλήρες θα είναι το πακέτο των συστημάτων υποβοήθησης, που περιλαμβάνει και ένα εξελιγμένο cruise control.

Η αίσθηση είναι σίγουρα πιο premium, ενώ η έστω και μικρή αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων και του μεταξονίου (κατά σχεδόν 36 mm) έχει θετική επίδραση στους χώρους στο εσωτερικό που είναι πιο μεγάλοι σε σχέση με το υπάρχον Civic.

Advertisement

Το πλαίσιο πέρα από πιο μεγάλο μεταξόνιο έχει και μεγαλύτερη ακαμψία που φτάνει μέχρι και το +13%, στοιχείο που με τη σειρά του συμβάλλει και στο δυναμικά χαρακτηριστικά και τη σπορ οδική συμπεριφορά, όπως λένε και οι Ιάπωνες, αλλά και το επίπεδο της παθητικής ασφάλειας. Για την ασφάλεια των επιβατών και την πρόληψη κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων υπάρχει και ένας νέου σχήματος αερόσακος μεταξύ οδηγού και συνοδηγού.

Στις ΗΠΑ το νέο Civic θα είναι διαθέσιμο είτε με έναν ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο 2.000 κυβικών και 160 ίππων ή με τον 1.5 turbo που γνωρίζουμε και από την έκδοση του μικρομεσαίου Honda που κυκλοφορεί και στα μέρη μας και για την περίσταση αποδίδει 182 ίππους

Advertisement

Ο τελευταίος στην τελευταία και πιο εξελιγμένη εκδοχή του θα κινεί και την ευρωπαϊκή έκδοση του νέου Honda Civic, που όπως είπαμε θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2022. Η βάση της γκάμας θα είναι και πάλι ο πολύ καλός τρικύλινδρος turbo των 1.000 cc.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το νέο Honda Civic – Πότε έρχεται Ελλάδα
Volkswagen Golf GTI – Honda Civic Type R
Το επόμενο Honda Civic Type R δεν θα… “ηλεκτροποιηθεί”