Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Honda Civic – Πότε έρχεται Ελλάδα

Ελλάδα 5:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο Honda Civic – Πότε έρχεται Ελλάδα

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Honda Civic – Πότε έρχεται Ελλάδα

ΝΕΑ

Η Honda ανακοίνωσε ημερομηνία αποκαλυπτηρίων για το Civic, αλλά και μια πρώτη επίσημη φωτογραφία που μας προετοιμάζει για… τα σπουδαία.

Advertisement
Advertisement

Αρκετούς μήνες μετά την αποκάλυψη της πρωτότυπης εκδοχής του νέου Honda Civic σε έκδοση sedan, η ιαπωνική εταιρεία… ξαναχτυπά δίνοντας στη δημοσιότητα μια επίσημη εικόνα με πρωταγωνίστρια την έκδοση παραγωγής που θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Αμερικής. Με μικρές διαφορές θα ακολουθήσει αργότερα και το ευρωπαϊκό ντεμπούτο. Στην Ελλάδα περιμένουμε το νέο Civic αρχές 2022.

Όπως αναφέρει η Honda, η 11η γενιά του δημοφιλούς μοντέλου της θα συνιστά το πιο fun-to-drive και τεχνολογικά προηγμένο sedan που έχει κατασκευάσει, μιας και έχουν αφιερωθεί ατελείωτες εργατοώρες στον εξοπλισμό του με εργονομικά χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους Ιάπωνες θεμελιώδης στόχος ήταν η κατασκευή ενός ιδιαίτερα ευρύχωρου εσωτερικού, κάτι το οποίο επετεύχθη μέσω  της μείωσης του χώρου που καταλαμβάνουν τα μηχανικά μέρη. Επιπροσθέτως, στο επίκεντρο τέθηκε ο εμποτισμός του με έναν ανευ προηγουμένου σπορ χαρακτήρα τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό design, όπως και στην βελτιστοποίηση της ορατότητας του οδηγού, για το οποίο φροντίζει η μετατόπιση της μπροστινής κολόνας (a-pillar) προς τα πίσω.

Η πρωτότυπη εκδοχή του Honda Civic

Advertisement
Advertisement

Όσοι αναζητήσουν αισθητικές διαφορές σε σχέση με το πρωτότυπο θα απογοητευτούν, καθώς τα δύο μοντέλα είναι ίδια – τουλάχιστον στο μπροστινό μέρος.

Επίσημες πληροφορίες για το μοτέρ δεν υπάρχουν, σύμφωνα, όμως, με δημοσιεύματα, στην Ευρώπη θα διατίθεται με κάποιες αναβαθμισμένες εκδόσεις των υφιστάμενων βενζινοκινητήρων των 1.000 και 1.500 κυβικών που θα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η επίσημη αποκάλυψη του νέου Honda Civic είναι προγραμματισμένη για τις 28 Απριλίου, ενώ η άφιξη του στις αντιπροσωπείες των ΗΠΑ θα γίνει εντός του καλοκαιριού. Διευκρινίζεται πως πρώτα θα διατεθεί η sedan έκδοση και μετά από αρκετούς μήνες θα ακολουθήσει και η hatchback.

Advertisement

Μετά από δεκαετίες το νέο Honda Civic που θα δούμε στην Ευρώπη θα κατασκευάζεται στην Ιαπωνία και όχι στη Μεγάλη Βρετανία, λόγω Brexit.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ:
O εξηλεκτρισμός της Honda (VIDEO)
Honda & Casio: Ώρα για την 60η επέτειο
Δοκιμή: Honda CR-V e:HEV AWD

Advertisement