Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τα πάντα για το νέο Honda HR-V e:HEV (+video)

Ελλάδα 2:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα πάντα για το νέο Honda HR-V e:HEV (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τα πάντα για το νέο Honda HR-V e:HEV (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η νέα γενιά του ιαπωνικού compact SUV ενσωματώνει το προηγμένο υβριδικό σύστημα της Honda, αποκτά πιο σύγχρονη και δυναμική εμφάνιση, ενώ προσφέρει ακόμα περισσότερους χώρους. Το νέο Honda HR-V αναμένεται στην Ελλάδα προς τα τέλη του έτους.

Advertisement
Advertisement

Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη του νέου Honda HR-V, η ιαπωνική εταιρεία επανέφερε το compact SUV της στο προσκήνιο, συστήνοντάς μας με τις βασικές πτυχές του χαρακτήρα του.

Όπως αναφέρουν οι Ιάπωνες, το νέο Honda HR-V βασίζεται στο τρίπτυχο αυτοπεποίθηση – αισθητική – ευχαρίστηση και ενσωματώνει το προηγμένο υβριδικό σύστημα της εταιρείας e:HEV.

Μολονότι γνωρίζαμε πως το μοντέλο θα ενσωματώνει έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5lt ο οποιος θα πλαισιώνεται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, η παραγόμενη ισχύ του παρέμενε άγνωστη. Αυτή, λοιπόν, θα είναι 132 PS και 253 Nm ροπής (4.500 σ.α.λ.) – αυξημένη κατά 22 PS συγκριτικά με του Honda Jazz το οποίο ενσωματώνει το ίδιο σύνολο.

Advertisement
Advertisement

 

Διευκρινίζεται πως το θερμικό μοτέρ –στις περισσότερες περιπτώσεις- δεν θα κινεί τους τροχούς αλλά θα λειτουργεί ως μονάδα ανάκτησης ενέργειας για τη φόρτιση μιας μπαταρίας η οποία βρίσκεται κάτω από το χώρο αποσκευών. Παράλληλα, το ένα από τα ηλεκτρικά μοτέρ είναι αυτό που μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς, ενώ το έτερο εκτελεί χρέη γεννήτριας.

Advertisement

Όπως και στο Jazz, υπάρχουν 3 προγράμματα οδήγησης (EV Drive, Hybrid Drive και Engine Drive) με τις εναλλαγές να γίνονται αυτόματα, με γνώμονα την κατανάλωση καυσίμου. Στο EV το HR-V κινείται αμιγώς ηλεκτρικά, στο Hybrid ο βενζινοκινητήρας τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ στο Engine, το θερμικό μοτέρ εμπλέκεται άμεσα στην κίνηση του compact SUV.

Advertisement

Πέρα από τα παραπάνω, υπάρχουν και 3 επιπλέον προφίλ οδήγησης – τα λεγόμενα drive modes- τα οποία επιλέγονται από τον οδηγό. Πρόκειται για τα Sport, Normal και Econ, ενώ υπάρχει και το drive mode B που ενεργοποιείται μέσω του επιλογέα σχέσεων για ισχυρότερη αναγεννητική πέδηση.

Αισθητικά, όπως έχουμε ήδη δει, το μοντέλο υιοθετεί μια coupe/crossover εμφάνιση, διανθισμένη με μια σειρά μοντέρνων στιλιστικών στοιχείων. Η μπροστινή μάσκα έχει σύγχρονη σχεδίαση και φέρει το χρώμα του αμαξώματος, τα φωτιστικά σώματα είναι πιο αιχμηρά, ενώ στο πίσω μέρος το βλέμμα μαγνητίζει η επιμήκης LED λωρίδα.

Advertisement

 

Μολονότι οι διαστάσεις παραμένουν σχεδόν ίδιες, η ευρυχωρία του εσωτερικού έχει αυξηθεί, με τους επιβάτες να απολαμβάνουν περισσότερο αέρα για τα πόδια, τους ώμους και το κεφάλι. Χαρακτηριστικό είναι πως ο χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών έχει αυξηθεί κατά 33 mm. Σημειώνεται πως το ύψος της οροφής έχει μειωθεί κατά 20 mm, ενώ η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 10 mm.

Ο οδηγός έχει μπροστά του έναν πίνακα οργάνων με οθόνη TFT 7 ιντσών, ενώ στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μια οθόνη αφής 9” LCD, η οποία σύμφωνα με τη Honda «είναι σχεδιασμένη για ελάχιστη διάσπαση της προσοχής του οδηγού» και είναι από τις «ταχύτερες στην αγορά».

Τέλος, το νέο Honda HR-V ενσωματώνει την πλούσια δέσμη συστημάτων ασφαλείας καις υποβοήθησης, η οποία –μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει: Pedestrian Collision Mitigation Steering System και Collision Mitigation Brake System (CMBS), που ανιχνεύουν επερχόμενα οχήματα, ενεργοποιώντας αυτόματα τα φρένα, Adaptive Cruise Control, (Σύστημα Παρακολούθησης Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας και Hill Descent Control.

Το νέο Honda HR-V θα διατεθεί στην Ευρώπη, άρα και στην Ελλάδα, προς τα τέλη του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι τεχνολογίες του Honda e (video)
Πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό Honda e στην Ελλάδα (τιμές)
Έξυπνα αξεσουάρ για το ηλεκτρικό Honda e