Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το MINI Aceman μπήκε στην τελική ευθεία

Ελλάδα 2:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το MINI Aceman μπήκε στην τελική ευθεία

ΝΕΑ

Το MINI Aceman μπήκε στην τελική ευθεία

ΝΕΑ

Το καινούργιο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο, μοντέλο της MINI ολοκλήρωσε την περίοδο εξέλιξής του και πλέον θα απομένει η επίσημη παρουσίασή του.

Advertisement
Advertisement

Το Aceman θα είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα καινούργια μοντέλα της χρονιάς. Οι πρώτες πληροφορίες για την ύπαρξή του έγιναν γνωστές πριν από περίπου ενάμισι χρόνο, με την παρουσίαση του ομώνυμου πρωτότυπου.

Το καινούργιο μοντέλο έρχεται να προστεθεί στην γκάμα της MINI και είναι το τρίτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο της εταιρείας. Βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το νέο Cooper αλλά είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις, συγκριτικά. Συγκεκριμένα, το μήκος του είναι 4.075 χλστμ., το πλάτος του 1.754 χλστμ. και το ύψος του 1.495 χλστμ.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της εταιρείας ολοκλήρωσαν τις δοκιμές εξέλιξης του Aceman και πλέον καθορίζουν τις λεπτομέρειες για την επίσημη παρουσίασή του. Αυτή θα γίνει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Κίνας (όπως ονομάζεται πλέον η Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου) η οποία θα διεξαχθεί από τις 24 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου στην πρωτεύουσα της χώρας.

Το Aceman θα κατασκευάζεται στην Κίνα και θα εντάσσεται μεταξύ του Cooper και του Countryman. Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η εταιρεία θα διατίθεται σε δύο εκδοχές αναφορικά με τις μπαταρίες και την απόδοση.

Η πρώτη, θα έχει συσσωρευτές ενεργειακής χωρητικότητας 40 kWh και ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 184 ίππων. Η δεύτερη, θα έχει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 54,2 kWh και μέγιστη ισχύ 218 ίππους.

Advertisement

Η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του Aceman θα είναι από 300 χλμ. έως 400 χλμ. αναλόγως της έκδοσης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο MINI Aceman
Το Mini Cooper SE θα έχει και στιλ JCW
Νέο λογότυπο και για τα Mini John Cooper Works